PETROVIĆ: Grad Bijeljina brine o svojim učenicima – Povećanje subvencija za prevoz učenika osnovnih škola

Datum:

Share post:

Fejsbuk status, Gradonačelnika Bijeljine, Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti:

„U proteklom periodu u Gradskoj upravi Grada Bijeljina, održano je više sastanaka sa opravdano nezadovoljnim roditeljima čija djeca koriste prevoz do škole, a na kojima su prisustvovali i potpisnici ugovora o vršenju usluge prevoza sa osnovnim školama na području grada.

Stanje u državi nije dobro, finansijska kriza je u cijelom svijetu, a čini mi se da mi ovdje iz krize nikada nismo ni izlazili.

Aktuelno je poskupljenje goriva, a zahvaljujući našoj aktuelnoj vlasti nisu ukinute ni akcize na gorivo, te smo svjesni svih poteškoća sa kojima se auto-prevoznici susreću i očekivali smo da će cijene đačkih karata biti veće.

Gradska uprava misli na djecu i roditelje, iako imamo ograničena budžetska sredstva, posljednje dvije godine mi se domaćinski odnosimo prema narodnom novcu i gradskoj kasi, pa ćemo iz budžeta umjesto aktuelnih 25 KM izdvojiti 35 KM za subvencije za prevoz za osnovce, tako da će mjesečna izdvajanja za ovu namjenu, do kraja tekuće godine iznositi ukupno oko 35.000 KM umjesto dosadašnjih 25.000 KM.

Napominjemo da poskupljenje nije jednako dotaklo budžet svakog roditelja, odnosno, cijenu svakog prevoza za škole na teritoriji našeg grada. Ali, kao i obično, Gradska uprava je čvrsta u namjeri da svu djecu tretira jednako i za vrijeme mog mandata DJECA SE NEĆE DIJELITI!

Naglašavamo i da subvencija koju daje Ministarstvo po učeniku iznosi 30 KM, tako da će iz Gradske kase sada biti više izdvajano nego iz Republičke!

Gradska uprava apeluje na pružaoce usluga prevoza da i oni, sa svoje strane, koriguju cijene prevoza, jer je takav i dogovor sa prethodnih sastanaka koji su održani (sastancima su prisustvovali roditelji i auto-prevoznici), a ja kao Gradonačelnik očekujem da će svi ispuniti data obećanja, da neće pogaziti riječ, jer samo zajedničkim snagama možemo prebroditi sve probleme i sačuvati kućni budžet svake porodice!

Idemo dalje zajedno, Gradska uprava je tu da služi narodu!“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predstavnici Privredne komore RS i PPK Bijeljina posjetili firmu „Rakić Komerc“ iz Batkovića

"Rakić Komerc" iz sela Batković kod Bijeljine bavi se proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja, stočne hrane i proizvodnjom...

BIJELJINA: Otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture (foto, video)

U Bijeljini je danas otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“. Sajam ove godine okuplja 88...

LOPARE: Predstavljen projekat promocije poljoprivrednih potencijala Opštine (foto)

Prezentacija projekta pod nazivom „Promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala opštine Lopare“, koji realizuje Turistička organizacija opštine Lopare, u...

STANIVUKOVIĆ O “PUTU“ IGORA RADOJIČIĆA: „Šta god drugi rade, neka im je srećno i neka idu putem kojim smatraju da trebaju ići“ (foto)

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, prokomentarisao je, formiranje pokreta "Svojim putem", na čijem čelu će biti Igor Radojičić, bivši...