Petrović: Funkcije ne smiju biti plijen

Datum:

Share post:

„Vlast se kod nas često shvata kao vladanje, što je pogrešno. Kao odgovorni ljudi, svi bi trebalo da pogledamo jedni drugima u oči i razmislimo da li odnos cijelog društva prema izborima i svemu što iz njih proizilazi doprinosi demokratskom razvoju“, istakao je gradonačelnik Ljubiša Petrović, povodom Svjetskog dana izbora.

On smatra da se na funkcije ne smije gledati kao na plijen, nego kao na priliku da se da sve od sebe, kako bi se opravdalo ukazano povjerenje naroda.

 „Da li narod posmatramo samo kao birače ili kao ljude koji žive pored nas, s kojima dijelimo potrebe i probleme“, zapitao je Petrović i dodao “Plašim se da, kao društvo, nismo načisto sa svim ovim pitanjima i da nam treba ono što označavamo riječju koja često gubi smisao zbog neprestanog ponavljanja, a to je reforma.“

Gradonačelnik je naglasio da su lokalni izbori 2020. godine pokazali da je moguće na korektan način predstaviti svoje namjere narodu, a istovremeno izbjeći politikanstvo i prepucavanje, što je, kako je poručio, Bijeljinu prikazalo u ljepšem svjetlu.

TESTNA REKLAMA

Čestitajući  gradonačelniku i odbornicima na osvojenim mandatima, predsjednik Gradske izborne komisije Dijana Savić-Božić podsjetila ih je da nisu izabrani da vladaju, već da vrše javne poslove u interesu svih građana, i to samo privremeno.

„Izbori predstavljaju najvidljiviju manifestaciju moći građana i mi svi trebalo bi da budemo toga svjesni“, precizirala je ona.

Predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević ukazao je da ima prostora za poboljšanje izbornog procesa u BiH i da su svaki izbori prilika da uočimo i otklonimo nedostatke. „Čestitam Gradskoj izbornoj komisiji na uspješnom provođenju lokalnih izbora, iako su oni održani u uslovima pandemije. GIK je na sve izazove odgovorio uspješno“, ocijenio je Đurđević.

Odbornik u Skupštini Grada Slaviša Marković izrazio je zadovoljstvo zbog dobre atmosfere u predizbornoj kampanji i rada Gradske izborne komisije. On je dodao da su nepravilnosti koje su primijećene u drugim lokalnim zajednicama posljedica manjkavosti Izbornog zakona BiH, koji bi, prema njegovom mišljenju, trebalo  unaprijediti.

Odbornik Zlatan Lazarević naveo je da se problemi, između ostalog, ogledaju u manipulaciji rezultatima pojedinačnih kandidata unutar izbornih listi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska Uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...