Petrović: Bijeljina šalje tim za spasavanje u Kostajnicu

Datum:

Share post:

​Grad Bijeljina uputio je tim pripadnika gradskih specijalizovanih jedinica na područje opštine Kostajnica, koji će od 1. januara biti angažovan kao pomoć u eventualnim akcijama spasavanja iz ruševina nastalih usljed razornog zemljotresa koji je pogodio grad Petrinju u Hrvatskoj, kao i opštine i gradove u regionu.

Odlukom gradonačelnika Ljubiše Petrovića, u Kostajnicu će službenim vozilom Odsjeka za civilnu zaštitu Grada Bijeljina otputovati četiri člana ovog tima, koji će do daljnjeg biti pod neposrednom komandom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

– Nakon zemljotresa u Petrinji, koji je nažalost odnio i ljudske živote, velika materijalna šteta pričinjena je u opštinama i gradovima na sjeveru Republike Srpske, posebno u Kostajnici, Kozarskoj Dubici i Prijedoru. Odmah smo reagovali organizujući tim za pomoć i nadamo se da ćemo doprinijeti oporavku u navedenim mjestima – poručio je Petrović.

Ukoliko bude potrebno, tim će biti angažovan u akcijama spasavanja iz ruševina i na drugim područjima Republike Srpske koja su pogođena zemljotresom.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović predložio Episkopa Fotija za Povelju Grada

Gradonačelnik grada Bijeljina LJubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina,...

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima 1. septembra

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u...

AMD slučajno otkrio novu seriju Ryzen 7000 desktop procesora

Ne morate da čekate do jeseni da biste imali predstavu o tome kakvi će AMD-ovi Ryzen 7000 desktop...

AGRO SAVJET: Tikve sudovnjače

Tikve sudovnjače, a najpoznatije su natega i vrg, danas rijetko ko gaji mada su nekada imala široku upotrebu...