Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Šetrović je obavijestio javnost putem svog FB naloga da je Bijeljina rekorder u Srpskoj po iznosu stipendija koje se dodjeljuju te post prenosimo u cjelosti:

DA LI STE ZNALI

Da pored toga što je Bijeljina grad rekorder po visini iznosa subvencija za novorođene bebe je i grad rekorder u Srpskoj po iznosu stipendija koje dodjeljujemo

Ako bi poredili najviši iznos studentskih stipendija po gradovima i opštinama rang lista je sljedeća prema dostupnim podacima:

1) Bijeljina 325 KM (250-325 KM)

2) Trebinje 300 KM (120-300KM)

3) Banjaluka 260 KM (150-260 KM)

4) Teslić 250KM (120-250 KM)

5) Prijedor 150 KM

6) Gradiška 150KM

7) Zvornik 100 KM

8) Doboj -NULA

-Ako pogledamo Federaciju BIH, u Sarajevu je prosječan iznos stipendija 180 KM, Brčko Distrikt daje stipendije u iznosu do 300 KM.

-U Beogradu iznos stipendija je 30.000 dinara ali se isplaćuje samo pet mjeseci u toku godine

-U Podgorici je 120e

-Hrvatske lokalne zajednice prednjače po visini stipendija.

Grad Bijeljina je i po broju stipendista u vrhu, te ove godine imamo ukupno 360 stipendista (249 studenata, 47 učenika generacija osnovnih škola, 19 učenika generacija srednjih škola i 45 učenika sa poteškoćama u razvoju). Visina stipendija po svim kategorijama je takva da smo u samom vrhu.

Želim da naglasim da je Teslić rekorder kada je u pitanju broj stipendija u poređenju sa brojem stanovnika i jedno veliko bravo za Teslić i načelnika Miličevića i njegov tim.

Danas je bila isplata tri zaostale stipendije za sve kategorije stipendista . Svima se zahvaljujem na strpljenju i vjerujem da će današnja omnibus isplata dobro doći većini zbog priprema za ljetovanje.

Da li ste znali i ovo

Da protiv vašeg gradonačelnika, moje malenkosti je podnijeta krivična prijava upravo zbog stipendija, prijavu su podnijeli anonimni studenti kako mi je rečeno, a suština je broj dodjeljenih stipendija, izgleda da nekome dobrano smeta kada se novac iz budžeta izdvaja za stipendije.

Jedini sam gradonačelnik protiv kojeg je podnijeta prijava zbog zapošljavanja ljudi, mislio sam da dalje nema ali uvijek ima iznenađenja, došli smo dotle da me tjerete za veliki broj dodjeljenih stipendija.

Dok su drugi krali, bogatili se i nikome nije palo na pamet da ih za tako nešto tereti, mene terete jer je ljudima dat hljeb u ruke.

Ne za rubriku ’’da li znate’’ već ’’vjerovali ili ne’’. Šta bi se sa stipendistima desilo da nisam ovdje gdje jesam

Pa vjerovatno bi moja odluka o stipendiranju svih koji ispunjavaju uslove proglašena nevažećom i taj novac namijenjen za stipendije završio bi na nekom drugom ’’potrebnijem’’ mjestu.

Bilo kako bilo, uz sve opstrukcije, muke i nevolje, konstantno otimanje od Semberije, mi smo u vrhu po mnogim stavkama, jer eto naprosto može nam se!!!

Živi i zdravi vi meni bili i idemo dalje zajedno! Studenti i đaci uživajte na zasluženom odmoru.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име