Peticija protiv isključenja Kremenovića iz SDS

Datum:

Share post:

Oko 500 članova SDS  iz grada na Sani potpisalo je peticiju protiv isključenja iz stranke zamjenika predsjednika GO SDS u Prijedoru, Svete Kremenovića.

Ovu peticiju potpisalo je i pet odbornika ove partije u Skupštini grada Prijedora.

Šef Kluba odbornika SDS, Radenko Stjepić izjavio da je ova prtija uvijek poštovala načelo demokratije te da se to mora ispoštovati i u ovom slučaju.

– Smatramo da ne treba Svetu Kremenovića isključiti iz SDS, ali ni ostale članove SDS koji su prisustvovali vanrednoj Skupštini, jer nisu prekršene nikakve odluke niti stavovi stranke. Ovo što se dešava posljedica je brojnih nerješenih problema i neuređenih odnosa u stranci – istakao je Stjepić.

TESTNA REKLAMA

Foto Bojana Majstorović/RAS Srbija

Radenko Stjepić, odbornik SDS

Dodaje da se ovi problemi moraju riješiti unutarstranačkim izborima te je pozvao Vukotu Govedaricu da dođe u Prijedor i razgovara sa odbornicima i članovima stranke.

Sveto Kremenović, koji je član SDS nepunih 30 godina, izjavio je da će sutra predati žalbu na odluku o isključenju, zajedno sa peticijom.

-Ne trebaju mene braniti ostali članovi, niti oni brane mene u ovom slučaju, oni samo brane stavove SDS i demokratske principe na kojima počiva naša stranka- ističe on.

Foto Bojana Majstorović/RAS Srbija

Smatra da njegovim isključenjem is stranke Govedarica pokušava da spasi sebe.

– Govedaricu podržavaju svi oni Gradski odbori koji su izgubili izbore, a to je većina odbora, jer ako budu morali odgovarati za loše izborne rezultate, odgovaraće i Govedarica. Međutim, on nema podršku većine članova Predsjedništva stranke. Zato je i poslednju sjednicu u Banjaluci smišljeno prekinuo kako se ne bi raspravljalo o izbornim rezultatima- tvrdi Kremenović.

Naime, prije 19 dana članovi SDS-a u Prijedoru organizovali su vanrednu Skupštinu na kojoj su razmatrali izborne rezultate te opozvali predsjednika GO, Milana Tubina i raspustili GO. Ovoj sjednici prisustvovala je oko 150 članova Skupštine stranke, među kojima i potpredsjednik SDS, Drago Bundalo.

Foto Bojana  Majstorović/RAS Srbija

Članovi su pozvali i Govedaricu na sjednicu, međutim, on joj nije prisustvovao. U petak je odlučio da Kremenovića isključi iz stranke i to je obrazložio nepoštovanjem stranačke discipline.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...