Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić naveo je razlog zbog kog Nikola Јokić, Vasilije Micić i još neki igrači nisu na spisku za Mundobasket.

Pešić je objavom šireg spiska potvrdio informaciju da za Srbiju neće igrati Nikola Јokić, Nikola Kalinić, Vasilije Micić i Vladimir Lučić.

– Lučić je otišao na operaciju, u junu smo znali da nećemo računati na njega, kao i za Kalinića, koji se mentalno i psihički ispraznio u novom klubu. Luku Mitrovića smo želeli, ali nas je on zamolio da ga preskočimo, kako bi sanirao povrede, na raspolaganju je za prozore – naveo je Pešić.

Što se tiče Micića, radi se o povredi ramena.

– Dugo smo razgovarali sa njim. On je zamolio da preskoči ovu godinu poslije teške sezone pune povreda. Odigrao je samo plej of. Potpisao je novi ugovor. Proveo je tri nedjelje u SAD. Obnovio je povredu ramena, nalazi se pod terapijama, nije u dobrom stanju sad – istakao je Kari.

Višestruki razgovori sa Nikolom Јokićem nisu urodili plodom.

– Nekoliko puta smo razgovarali, najbolji razgovori koje sam imao do sada. Mentalno se istrošio, nije spreman da preuzme odgovornost, koja se od njega očekuje – saopštio je Pešić.

Naveo je selektor Srbije da Aleksej Pokuševski nije dobio dozvolu Oklahoma siti tandera, Nikola Јović ima zdravstvene probleme u porodici, te će se na osnovu rješenja te situacije priključiti ekipi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rts.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име