PENZIONERI BIJELJINE MOLE ZA POMOĆ: Gradonačelnik nije pomogao ni jednom markom (foto)

Datum:

Share post:

Bijeljinski penzioneri traže pomoć od gradonačelnika : “Gradska uprava nije pomogla ni jednom markom”

U Udruženju penzionera grada Bijeljina očekuju da će do kraja godine penzioneri dobiti još jednu jednokratnu pomoć od Vlade Srpske, sa kojom imaju odličnu saradnju na više nivoa, dok im bijeljinska Gradska uprava u ovoj godini nije pomogla ni na koji način, rekao je Srni predsjednik gradskog Udruženja penzionera Đuro Stanojlović.

Stanojlović je rekao da je zahtjev za još jednu jednokratnu pomoć Vladi već uputilo republičko udruženje.

TESTNA REKLAMA

“Penzioneri očekuju možda i još jedno vanredno povećanje, što bi mnogo značilo za nas”, naveo je Stanojlović.

On je istakao da Udruženje penzionera grada Bijeljina, kao i Udruženje na nivou Srpske imaju odličnu saradnju sa Vladom Repiblike Srpske i pomoć na više nivoa, dok Gradska uprava u ovoj godini nije pomogla ni sa jednom KM, ali da se nadaju da će biti pomoći u narednim mjesecima.
Stanojlović je rekao da je, na osnovu odluke Vlade Republike Srpske, Udruženje penzinera Srpske potpisalo ugovor sa “Šumama Srpske” za nabavku ogreva po nešto povoljnijim cijenama, ali da, nažalost, grad Bijeljina nema stovarište gdje bi se drvo moglo lagerovati.

“Mi smo u ovom pogledu oštećeni jer ne možemo da koristimo tu povoljnost koju nam je Vlada dala”, napomenuo je Stanojlović.

On je naveo da su u ovoj godini penzioneri dobili pomoć od po 100 KM od Vlade Srpske, izrazivši nadu da će i u narednoj godini biti nastavljena podrška Vlade Republike Srpske i kada je riječ o banjama i turističkim vaučerima.

“Naša saradnja sa Vladom je veoma dobra, imali smo povećanje penzija oko četiri odsto na početku godine, a od maja 10 odsto. To jeste nedovoljno, ali, ipak, pomaci su veliki, i to može da nas ohrabri”, rekao je Stanojlović.

On je naglasio da je veoma značajno i to što se penzije isplaćuju iz trezora i što nema nema kašnjenja.

Govoreći od drugim vidovima pomoći, Stanojlović je naveo da su su u ovoj godini poslali na desetodnevno liječenje 72 penzionera, dodavši da su svi mogli da konkurišu za ovu pomoć, ali da je komisija vršila bodovanje i odlučila kome je ova pomoć bila najneophodnija.

Stanojlović je naveo da Bijeljina ima oko 16.100 penzionera, od kojih su 11.088 članovi Udruženja.
“NJih 80 odsto ne primaju na svojim čekovima dovoljno za egzisteciju, a najveći problemi su u liječenju”, naveo je Stanojlović.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: noviglas.info/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...