PEDOFILI IZ LOPARA koji sz napastvovali djevojčicu (13) PONOVO IZA REŠETAKA

Datum:

Share post:

Okružni sud u Bijeljini je uvažio žalbu tužilaštva i vratio u pritvor dvojicu nasilnika iz Lopara, koji su optuženi da su seksualno zlostavljali trinaestogodišnju djevojčicu iz socijalno ugožene porodice.

Ova odluka je uslijedila nakon udruženog apela 16 nevladinih organizacija iz cijele Republike Srpske, na čelu sa Fondacijom “Lara” Bijeljina.

Kako je ranije pisala Srpskainfo, vijest o puštanju nasilnika iz pritvora uzenemirila je Lopare i cijelu Majevicu i Semberiju, jer su roditelji zabrinuti za bezbjednost svoje djece. Posebno je pitanje, kako će to uticati na djevojčicu, koja je bila žrtva pedofila, te na njene roditelje.

Podsjećamo, radi se o dvojici muškaraca od 44 i 57 godina, koji su seksualno napastvovali djevojčicu, u dobi kada je ona imala samo 13 i po godina.

Nasilnici su djetetu, za koje su znali da potiče iz disfunkcionalne porodice, prijetili da nikom ne smije ništa reći, jer će je inače ostaviti samu u šumi, te da će svima razglasiti šta se desilo. Istovremeno, oni su, kako se navodi u optužnici, djetetu slali pornografski sadržaj, uključujući i slike svojih polnih organa.

TESTNA REKLAMA

Nakon pokretanja postupka, djevojčica je privremeno smještena u jednoj sigurnoj kući, kako bi bila zaštićena.

U odbranu djevojčice je prvo stala Fondacija “Lara” Bjeljina, a potom su im se pridružile aktivistkinje i aktivisti iz još 15 organizacija, koje se zalažu za prava žena i djece i zaštitu ljudskih prava.

-Optuženi su pušteni da se brane sa slobode jer je sud smatrao da djelo koje su počinili nije poremetilo javni red i mir u Loparama i široj zajednici. U deset dana građani su demantovali navode suda, a Centar za socijalni rad u Loparama dostavio je Fondaciji „Lara“ dopis o svojoj zabrinutosti. Uznemireni su građani, uplašeni svjedoci, a za očekivati je i da je djevojčica, žrtva ovog zločina, ponovo izložena strahu  za vlastitu budućnost – navedno je u apelu koji su uputile organizacije iz svih krajeva Srpske, od Bijeljine, Banjaluke i Bratunca do Višegrada i Trebinja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Drina ostavila pustoš u Janji – pomoći poljoprivrednicima niotkuda! (foto,video)

Drina je ostavila pustoš na poljoprivrednim imanjima u MZ Janja kod Bijeljine a pomoći niotkuda tako da poljoprivrednici...

Vico Zeljković najavio povratak na scenu fudbalske A reprezentacije Republike Srpske

"A" selekcija mirovala 21 godinu: Povratak na međunarodnu scenu reprezentacije Srpske Reprezentativne selekcije Republike Srpske vraćaju se na fudbalsku...

Da pređemo na TI – BOJAN NOVOKMET – Pamtim momenat kad sam prvi put zakoračio na odbojkaški teren (video)

Bojan Novokmet, odbojkaš, menadžer... vlasnik "Sunrise" u Bijeljini, bio je gost emisije „Da pređemo na TI“. Novokmet je...

USORAC: Mljekari u Srpskoj nezdovoljni visinom podsticaja

Proizvođači mlijeka u Republici Srpskoj nisu zadovoljni novim nacrtom Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za...