PEDOFILI IZ LOPARA koji sz napastvovali djevojčicu (13) PONOVO IZA REŠETAKA

Datum:

Share post:

Okružni sud u Bijeljini je uvažio žalbu tužilaštva i vratio u pritvor dvojicu nasilnika iz Lopara, koji su optuženi da su seksualno zlostavljali trinaestogodišnju djevojčicu iz socijalno ugožene porodice.

Ova odluka je uslijedila nakon udruženog apela 16 nevladinih organizacija iz cijele Republike Srpske, na čelu sa Fondacijom “Lara” Bijeljina.

Kako je ranije pisala Srpskainfo, vijest o puštanju nasilnika iz pritvora uzenemirila je Lopare i cijelu Majevicu i Semberiju, jer su roditelji zabrinuti za bezbjednost svoje djece. Posebno je pitanje, kako će to uticati na djevojčicu, koja je bila žrtva pedofila, te na njene roditelje.

Podsjećamo, radi se o dvojici muškaraca od 44 i 57 godina, koji su seksualno napastvovali djevojčicu, u dobi kada je ona imala samo 13 i po godina.

Nasilnici su djetetu, za koje su znali da potiče iz disfunkcionalne porodice, prijetili da nikom ne smije ništa reći, jer će je inače ostaviti samu u šumi, te da će svima razglasiti šta se desilo. Istovremeno, oni su, kako se navodi u optužnici, djetetu slali pornografski sadržaj, uključujući i slike svojih polnih organa.

TESTNA REKLAMA

Nakon pokretanja postupka, djevojčica je privremeno smještena u jednoj sigurnoj kući, kako bi bila zaštićena.

U odbranu djevojčice je prvo stala Fondacija “Lara” Bjeljina, a potom su im se pridružile aktivistkinje i aktivisti iz još 15 organizacija, koje se zalažu za prava žena i djece i zaštitu ljudskih prava.

-Optuženi su pušteni da se brane sa slobode jer je sud smatrao da djelo koje su počinili nije poremetilo javni red i mir u Loparama i široj zajednici. U deset dana građani su demantovali navode suda, a Centar za socijalni rad u Loparama dostavio je Fondaciji „Lara“ dopis o svojoj zabrinutosti. Uznemireni su građani, uplašeni svjedoci, a za očekivati je i da je djevojčica, žrtva ovog zločina, ponovo izložena strahu  za vlastitu budućnost – navedno je u apelu koji su uputile organizacije iz svih krajeva Srpske, od Bijeljine, Banjaluke i Bratunca do Višegrada i Trebinja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske održan je sastanak radne grupe za koordinaciju aktivnosti iz oblasti bezbjednosti saobraćaja

U Agenciji održan sastanak radne grupe za koordinaciju aktivnosti U Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske održan je sastanak...

Zakon o zaštiti ćirilice i srpskog jezika stupa na snagu do kraja mjeseca

Ministar prosvjete i kulture Republike srpske Natalija Trivić očekuje da do kraja mjeseca na snagu stupe Zakon o...

Obilježeno 32 godine od osnivanja SDS u Kozarskoj Dubici

Na velikom narodnom zboru kod manastira Moštanice povodom pravoslavnog praznika Preobraženja Gospodnjeg, juče je proslavljeno 32. godine od...

BLAŽEVIĆ, ZVIJEZDA 09: Ne odustajemo od našeg cilja (foto)

Emanullah Blažević osvrnuo se na poraz protiv ekipe Krupe i najavio sutrašnji meč protiv ekipe Laktaša.  „U prvom derbiju...