Pedagoški fakultet Bijeljina: Prvi semestar smo završili kako je planirano

Datum:

Share post:

Prethodna godina bila je teška kako za privredu, tako i za obrazovanje i obrazovne ustanove. Pod teškim uslovima, obrazovne institucije su uspjele da privedu kraju prvi semestar, a u toku su posljednje pripreme za drugi semestar, za koji se rektori i dekani nadaju da će teći u olakšanim okolnostima.

​Dekan bijeljinskog Pedagoškog fakulteta, profesor doktor Dalibor Stević, kaže da su zadovoljni zbog toga što su prvi semestar uspjeli da završe na način na koji su planirali. Ono čemu se nada je da će pandemija uspjeti da nestane i da će dalje obrazovanje studenata moći da ide na pravi način, s obzirom da njihov fakultet posjeduje praktični dio, odnosno obavljanje praksi u predškolskim i školskim ustanovama.

„Kao i cijelo društvo pogođeno ovom pandemijom korona virusa i svi fakulteti i univerziteti, ne samo kod nas nego i u okruženju u svijetu, radili su u specifičnim uslovima. Pedagoški fakultet, mogu, sigurno, reći da se snašao u novonastaloj situaciji. Uspjeli smo ovu kalendarsku godinu da ispratimo onako kako smo i planirali. Ulazimo u novu kalendarsku godinu sa nadom da ćemo moći dobar dio naših aktivnosti da realizujemo po tradicionalnoj metodi i da se nastava obavlja uživo, posebno zato što smo mi specifičan fakultet, gdje postoji dosta prakse. Studentima je jako bitno da na fakultetu, kroz vježbe i predavanja savladaju praktičan dio, ali isto tako bitno nam je i da imamo vezu i mogućnost da naši studenti idu u škole, predškolske ustanove i institucije, gdje to uživo rade sa djecom i praksu koju stiču na fakultetu da na neki način kompletiraju u ustanovama“, rekao je profesor Stević.

Kao jednu od najbitnijih stavki u funkcionisanju fakulteta i kompletnog Univerziteta Stević ističe dobru saradnju sa lokalnim samoupravama. Bijeljinski Pedagoški fakultet dio je Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji svoje ogranke ima u cijeloj Republici Srpskoj, i ne izdvaja se od ostalih po pitanju pomoći Gradske uprave u rješavanju nastalih problema i planiranih projekata.

TESTNA REKLAMA

„Univertet je autonoman i naš fakultet funkcioniše u okviru Univerziteta Istočno Sarajevo. Univerzitet ima fakultete od Trebinja do Doboja i možemo reći da smo poprilično zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa lokalnom samoupravom. Imali su uvijek razumijevanja za određene probleme. Znate da je to živ proces i da uvijek ima i problema, ali i dobrih ideja koje treba zajednički realizovati. Nailazili smo na otvorena vrata u Gradskoj upravi i očekujem da će to biti i u ovom periodu, jer sigurno da imamo i neke zamisli, projekte i ideje koje ne samo da će unaprijediti naš fakultet, nego napraviti i Bijeljinu kvalitetnim mjestom za življenjem i unaprijediti sam život ljudi koji žive u Bijeljini“, zaključio je Stević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...