U subotu, 08 juna 2024. godine grupa od 23 planinara PED Majevica učestvovala je na Ozrenskom planinarskom maratonu.

Ekipe su se podijelile u dvije grupe, jedna grupa se odlučila za stazu „Vikend na Ozrenu“, dužine 9 km, a razlog više je posjeta domaćinstvu „Vikend na Ozrenu“ i njihovom avantura parku.

Pored lagane šetnje do odredišta planinari PED Majevica su uživali u njihovom gostoprimstvu i druženju, kao i osvježenju i izazovima koje su prošli u ovom parku, a gosti su se posebno zahvalili Sanji i Radi koji su kako kažu bili sjajni domaćini te su im poručili da će sigurno ponovo doći.

Druga grupa se odlučila za stazu Kraljica, dužine 14 km, visinska razlika: min. 321, maksimalno 883 mnv.

-Sam uspon do planinarskog doma je bio poprilično zahtjevan, uzimajuci u obzir toplo vrijeme, ali sjajni i živopisni prizori cijelim putem kao i izobilje šumskih jagoda, različitog cvijeća i savršen pogled podsjećaju da se svaki napor i trud isplati, rekli su iz PED Majevica.

Potom je uslijedio kratak odmor pod borovima i okrepljenje na planinarkosm domu „Kraljica“ te lagani povratak na početnu tačku.

-Staza je bila kružna i silazak je bio lagan. Ozrenci, dobri domaćini, po povratku okrepljenjem ručkom, druženje i smijeh. Ozrenski planinarski maraton je tradicionalna akcija na koju se PED Majevica uvijek odazove u velikom broju. Staze su odlično obilježene. Hvala domaćinima i raudujemo se ponovnom druženju, zadovoljno kažu članovi PED Majevica.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име