U okviru projekta Razvoj pet novih turističko-izletničkih lokacija na Majevici je kod Planinarskog doma Crveno Brdo održana edukativna radionica na temu Planinarska staza Tavna i njena okolina a u okviru koje su učesnici bili u prilici da se detaljno upoznaju sa karakteristikama staze, brojnim prirodnim ljepotama i kulturno-istorijskim spomenicima koji se nalaze duž same staze ali i u njenoj neposrednoj okolini.

Radionica je održana u novoizgrađenoj ljetnoj učionioci čiju izgradnju je finasirala Delegacija Evropske unije u BiH.

Učesnici radionice su bili srednjoškolci sa svojim profesorima sa područja pet majevičkih opština : Ugljevik, Lopare, Sapna, Teočak i Čelić, predstavnici opštine Ugljevik, a na radionici je učestvovalo 50 učesnika.

Predstavnik opštine Ugljevik i koordinator na projektu, Aleksandar Krstić je upoznao sve prisutne sa projektom koji se realizuje i saradnjom pet majevičkih opština u oblasti razvoja turizma ali i zaštite životne sredine te bezbjednosti kao osnovnog preduslova za održivi život stanoništva regije Semberije i Majevice.

Predsjednik P.E.D. Majevica Bijeljina Milojko Todorović održao je predavanje o značaju i benefitima koje donosi boravak u prirodi, osnovama planinarenja i planinarske etike.

Ovom prilikom svi učesnici radionice su posjetili planinarski dom i upoznali se sadržajima koji isti pruža posjetiocima.

Nakon usmenog upoznavanja sa stazom uslijedila je kratka šetnja do vidikovca Novakova Pećina i vizelno upoznavanje sa samom stazom i njenom okolinom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име