PDP U BIJELJINI ''bezuslovno'' podržava SDS-ovog kandidata za Gradonačelnika?!

Datum:

Share post:

Čelnici najvećih opozicionih političkih stranaka u Republici Srpskoj počeli su pregovore o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u oktobru sljedeće godine, saznaje Insajder.

Izvori našeg portala otkrivaju da su vodeći ljudi SDS-a i PDP-a postigli načelni dogovor o tome da što je moguće u većem broju gradova i opština Srpske imaju zajedničke kandidate za gradonačelnike i načelnike opština.

Oni dodaju i to da će imena kandidata koje će podržati obe partije, posebno u Banjaluci i još nekim većim gradovima, biti određena na osnovu rezultata ankete među građanima.

– Krajem ovog mjeseca ili početkom sljedećeg trebalo bi da se angažuje jedna ugledna agencija za ispitivanje javnog mnjenja kako bi se utvrdilo koji kandidati opozicije imaju najveće šanse za pobjedu. Kako rezultati te ankete budu pokazali, tako će se birati zajednički kandidati – kažu naši izvori.

TESTNA REKLAMA

Što se tiče Banjaluke gdje opozicija, prema riječima naših sagovornika, ozbiljno računa na izbornu pobjedu sljedeće godine, za sada je poznato to da je PDP istakao kandidaturu Draška Stanivukovića za gradonačelnika.

– Zajednički kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke takođe će biti izabran na osnovu rezultata ankete, ali nije isključeno ni to da između SDS-a i PDP-a dođe do dogovora pa da, recimo, SDS u svakom slučaju podrži Stanivukovićevu kandidaturu u Banjaluci dok bi, za uzvrat, PDP bez ikakvih pitanja podržao SDS-ovog kandidata za gradonačelnika Bijeljine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: insajder.in

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...