PDP nastavlja da opoziciono djeluje u NSRS

Datum:

Share post:

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović izjavio je da je izražen jednoglasan stav članova Glavnog odbora ove partije da PDP nastavi odgovorno i snažno opoziciono djelovanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske, tako što će predlagati konkretna zakonska rješenja iz Programa obnove.
 
Borenović je nakon održane sjednice Glavnog odbora PDP-a u Bijeljini rekao novinarima da ova partija pokazuje stabilnost i odgovornost prema aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i BiH.
 
,,Opredijeljeni smo za očuvanje najvažnijih tekovina Dejtonskog sporazuma, između ostalog za dvoentitetsko uređenje i nepromjenljivost nadležnosti Srpske. U narednom periodu djelovaćemo opoziciono u NSRS, a naš poslanički klub biće veoma aktivan kada je riječ o predlaganju zakonskih rješenja“, naveo je Borenović.
 
On je istakao da će PDP insistirati na izmjenama Izbornog zakona, kako bi bila donijeta izborna pravila koja će omogućiti realne i korektne izborne rezultate.
 
,,Osim toga, tražićemo da se mijenjaju zakonska rješenja o javnim servisima i medijima jer smatramo da se neki od njih neprofesionalno i nekorektno obračunavaju sa političkim neistomišljenicima. Zahtijevaćemo i da se pravosudna i policijska tijela u RS i BiH odnose profesionalnije i efikasnije prema svojim ustavnim nadležnostima, kako bi se dolazilo do pune istine o ubistvima, krivičnim i koruptivnim djelima“, naglasio je Borenović.
 
On je dodao da su u PDP-u svjesni da će se pojedini režimski mediji u narednom periodu ,,obrušiti“ na PDP i njegove članove Draška Stanivukovića i Igora Crnatka, ali da će ova partija biti spremna da odgovori na napade.
 
Na sastanku Glavnog odbora PDP-a koji je danas održan u Bijeljini, dogovoreno je da Deveti sabor Partije demokratskog progresa bude održan 28. septembra u Banjaluci, kada će biti izabrani novi Glavni odbor i rukovodstvo stranke, te obilježeno 20 godina od osnivanja PDP-a.

Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...