PDP NAPUŠTA skupštinsku VEĆINU u Bijeljini?

Datum:

Share post:

Ako se ispostavi da je SDS sve ovo vrijeme pregovarao o novoj skupštinskoj većini, da su trgovali sa pozicijama PDP i da su dogovarali zajednički nastup na lokalnim izborima, šta mi možemo, osim da to povjerenje koje smo imali prema njima uskratimo, jer mi nismo njima više poželjni koalicioni partneri, izjavio je predsjednik GO PDP Bijeljina Slaviša Marković.

Marković je na konferenciji za medije, čija je tema bio sinoćni sastanak gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa srpskim članom Predsjedništva BiH i predsjednikom Vlade RS u Laktašima, rekao da postoje indicije da su teme razgovora bile političke prirode.

MARKOVIĆ: Ko o ozbiljnim projektima razgovara od 18.00 časova u nekim restoranima?
„Ono što je za nas zabrinjavajuće je da sa tim sastancima apsolutno nismo bili upoznati i svakako ćemo potražiti od naših najvećih koalicionih partnera, pojašnjenja navedenih situacija. Sve je to napravilo određenu zbrku i u javnosti, ovdje u gradu, s obzirom da se priča o određenim političkim temama. S druge strane, dobili smo danas informaciju da su bile teme vezane za određene projekte, kada je u pitanju grad Bijeljina. Ko danas o ozbiljnim projektima razgovara u terminu od 18.00 časova u nekim restoranima“, upitao je Marković.

Marković je kao posebno zabrinjavajuće naveo to što postoje indicije da se ti sastanci odvijaju  u kontinuitetu, da je jedan sastanak takvog tipa bio polovinom decembra, kao i da su se ti sastanci odvijali u vrijeme prošlih izbora.

TESTNA REKLAMA

„ To stvara ozbiljne probleme kod nas, u funkcionisanju naše koalicije ovdje u Bijeljini. Stvara veliko nepovjerenje između naše dvije političke partije“, naglasio je Marković.

PDP traži sastanak sa SDS i Mićićem
Marković će već sutra tražiti sastanak koalicije, kako bi sa SDS pojasnili navedene odnose.

„Vidjećemo njihova objašnjenja. Da budem iskren, iz svega ovoga što sam vidio danas, da su bile teme razgovora vezane za određene projekte, ne mogu biti u to ubijeđen.  Šta više, mislim da je to neozbiljan odgovor, ali vidjećemo njihova pojašnjenja. Budite sigurni da ćemo na organima partije vidjeti kako ćemo dalje reagovati ovdje, u Bijeljini. Ja sam ubijeđen, kao što sam rekao, da je bilo i političkih tema“, rekao je Marković.

Marković je rekao da PDP „ne može  čekati na pregovore koje će oni voditi, da bi sutra naša sudbina i naših građana zavisila od toga da li će se SNSD i SDS dogovoriti“.

„Budite sigurni da će, ako dođe do takvog dogovora, PDP znati odreagovati u interesu građana“, naglasio je Marković.

PDP će izaći sa svojim kandidatom za Gradonačelnika
Marković je rekao da će PDP čak izaći i sa svojim kandidatom i suprostaviti se, kako je rekao,  jednoj neprincipijelnoj koaliciji.

„S druge strane, spremni smo da razgovaramo sa svima, da tražimo najbolja rješenja, svjesni problema u kojima se nalazi Grad Bijeljina, svjesni funkcionisanja i problema lokalne zajednice. Iako smo suprotna vlast od Vlade RS, mislim da je skupštinska većina trebala, morala zajednički izaći na ovim izborima“, rekao je Marković.

Marković smatra da je aktuelni gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić trebao prvo, kada se kandidovao, da obavi razgovore sa aktuelnom skupštinskom većinom – PDP, SDA, Pokretom za Bijeljinu.

„Trebalo je dogovoriti zajednički nastup, usaglasiti kandidate i onda, eventualno, pričati sa drugim političkim partijama. Jednostavno, došli smo u situaciju da ima puno spekulacija. Vidjeli ste i danas, u javnosti ovdje u Bijeljini, postoje određene indicije da je bilo političkih pregovora i da je dogovoren neki zajednički nastup, ali to će se sve veoma brzo izbistriti“, rekao je Marković.

Marković je rekao da je PDP stabilna politička partija, koja nikada nije radila SDS iza leđa, kao ni drugim partijama, te da će ona politička partija koja sa PDP bude postigla dogovor o zajedničkom nastupu imati u ovoj stranci najodanijeg koalicionog partnera.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 
 
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...

Zlatko Maksimović prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom slave Grada Bijeljina

Povodom obilježavanja slave Grada Svetog Pantelejmona, jutros je sa početkom u 10 časova, služena sveta arhijerejska liturgija u...

DODIK: Poziv građanima i preduzećima da se upoznaju sa instaliranjem solarnih panela

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaćinstva i preduzeća da se u narednom periodu upoznaju s...