PDP: Čekali smo čitav dan da SNSD odgovori zašto su kršili odluke NS RS?

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost PDP prenosimo u cjelosti: 

Čekali smo čitav dan da SNSD odgovori zašto su kršili odluke Narodne skupštine Republike Srpske i usvajali zakone uprkos jasnom stavu Narodne skupštine da nema razgovora o drugim zakonima dok ne bude usvojen Zakon o Ustavnom sudu BiH.

Čekali smo i da nam kažu zašto ne usvoje ovaj zakon u Domu naroda, jer tamo imaju potrebnu većinu, zajedno sa HDZ.

Čekali smo i da objasne zašto su tužioci Republike Srpske odbili da podignu optužnicu protiv Kristijana Šmita za lažno predstavljanje, po krivičnoj prijavi Milorada Dodika.

Umjesto toga, SNSD je angažovao trojicu da se obruše na PDP sa uvredama i lažima.

Jedan je poznat po tome što Republiku Srpsku naziva „Republika Šumska „. Drugi je poznat po tome da na žurkama šutira novac nogom, a treći je poznat po tome da je mnoge Dobojlije prevario i da je PDP-u Doboj napravio dug od 150 hiljada KM.

Svojim nastupom su samo potvrdili da SNSD stavlja Dodika ispred Republike Srpske i da su spremni žrtvovati sve za opstanak na vlasti.

Za PDP je i dalje jedina svetinja Republika Srpska i nikad nećemo dozvoliti da bilo koji pojedinac bude iznad Republike Srpske i našeg naroda. A posebno ćemo, zajedno sa narodom, da odbranimo Republiku Srpsku od lažnih patriota, koji iza velike nacionalne priče uvijek kriju velike zgrade za kumove, velike tendere i velike lične interese.

Sramota je da iz SNSD spominju Mladena Ivanića, koji nikada nije u svoju odbranu organizovao mitinge na međuentitetskoj liniji, nije tjerao ambasadore i druge funkcionere da ga brane, niti je gurao narod ispred sebe, kao zaštitni oklop. A onaj međunarodni mešetar , koji ga je proganjao na sudu, karijeru je tada nastavio kao savjetnik Milorada Dodika. Toliko o poštenju SNSD-a.

Za razliku od Dodika, Ivanić se branio i odbranio sam, sa svojim advokatima, prijateljima i saradnicima.

Sad čekamo srijedu, novi sastanak SNSD-HDZ-Trojka, da vidimo da li je prva tačka dnevnog reda Zakon o Ustavnom sudu BiH ili će SNSD nastaviti da i dalje ponižava Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini promovisana knjiga “Uspon i pad embahada – Srpska i jugoslovenska diplomatija u vrtlogu istorije (1919 – 1948)“ dr...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga “Uspon i pad embahada - Srpska i jugoslovenska diplomatija u...

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...

U Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2023“ (foto, video)

Danas je u Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro 2023". Ove godine na sajmu...