Pavlović banka ponovo traži novi rok za dokapitalizaciju

Datum:

Share post:

Emisija akcija Pavlović Banke bila je obustavljena početkom ovog mjeseca, ali je nastavljena 12. decembra i trebalo je da traje do sutra.
 
Međutim, Nadzorni odbor te banke je danas donio Odluku o privremenom prekidu javne ponude 18. emisije običnih, redovnih, akcija u iznosu od 7.000.000 KM.

„Javna ponuda će biti nastavljena po dobijanju saglasnosti Komisije za hartije od vrijednosti RS na izmjene prospekta, odnosno za produženje roka za upis i uplatu akcija“, navodi se u Odluci Nadzornog odbora.
Komisija za hartije od vrijednosti već je jednom, i to 7. decembra, odobrila produženje roka za upis i uplatu akcija, tako da umijesto 23 dana, ponuda traje 37 dana. Iz Pavlović banke sada traže da taj rok bude 60 dana.

„Kupovina akcija osamnaeste emisije planirana je od strane njemačkih investitora koji su preduzeli aktivnosti u cilju uspješnog okončanja emisije“, potvrdili su u Pavlović banci.

Javni poziv svim zainteresovanim investitorima, domaćim i stranim, pravnim i fizičkim licima za upis i uplatu običnih redovnih akcija javnom ponudom – 18. emisija, raspisan je još 25. oktobra.

U roku za korištenje prava preče kupovine postojeći akcionari nisu izvršili dokapitalizaciju, o čemu smo pisali u tekstu Pavlovići nisu dokapitalizovali banku, akcije na javnoj ponudi.
Ponuda je prvobitno trebala da traje do 3. decembra, ali su iz banke zatražili produženje roka, što im je i odobreno, ali dokapitalizacija opet nije izvršena.

TESTNA REKLAMA

U banci su naveli da je cilj emisije akcija „povećanje kapitala, realizacija strateškog plana banke, jačanje konkurentske pozicije banke na lokalnom tržištu, jačanje kapitalne adekvatnosti i širenje i diverzifikacija izvora finasiranja“.
 
Prema finansijskom izvještaju gubitak banke u prvih šest mjeseci ove godine iznosio je 2,74 miliona KM.
Ova banka u većinskom vlasništvu je porodice biznismena Slobodana Pavlovića i njegove kompanije „Slobomir“.

Izvor: capital.ba
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...