Patrijarhu Porfiriju Priština zabranila da doputuje u Pećku patrijaršiju

Datum:

Share post:

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije sa zaprepašćenjem je primio vijest da su mu vlasti u Prištini danas zabranile da doputuje u Pećku patrijaršiju, pred veliki praznik Rođenja Hristovog, koji proslavlja cio hrišćanski svijet, saopšteno je iz kabineta patrijarha srpskog.
Patrijarh Porfirije (Foto: SPC) -

Patrijarh Porfirije (Foto: SPC)

Budući da je Pećka patrijaršija prvo i vjekovno sjedište Srpske pravoslavne crkve i manastir čiji je patrijarh iguman, patrijarh Pofririje ne odustaje od namjere da služi Svetu liturgiju u Pećkoj patrijaršiji, ističu u kabinetu Njegove svetosti.

Kako kažu, patrijarh Porfirije očekuje da ova krajnje diskriminatorska odluka bude stavljena van snage i da se prestane sa gaženjem ljudskih prava i vjerskih sloboda pravoslavnih Srba koji žive u pokrajini, na zemlji svojih predaka, gdje srpski narod u kontinuitetu živi najmanje 1.500 godina.

– Patrijarh Porfirije se moli Bogu za mir i dobru volju među svim ljudima, a posebno se moli da zavlada mir među Srbima i Albancima na Kosovu i Metohiji, gdje vekovima žive zajedno – poručili su iz kabineta patrijarha srpskog.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NIKAD ROB! Nenad Nešić nije pokazao tri prsta u Sarajevu… prvo je poljubio skupljena tri prsta u položaju za pravljenje “osjene tijela krstom“…

NIKAD ROB! Nenad Nešić nije pokazao tri prsta u Sarajevu... prvo je poljubio skupljena tri prsta u položaju...

Isplaćeno 361.572 KM podsticaja za premiju za povrće

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 361.572 KM obaveza po osnovu podsticaja za razvoj...

Nedostaje još 1.000 KM! Nataša Ćejić treba pomoć dobrih ljudi da bi se izliječila (foto)

Nataši Ćejić sa samo 26 godina odstranjena je žučna kesa, ali borba za zdravlje i dalje traje. Nedostaje...

Teodora Terzić iz Bijeljine – jedina žena među 65 vitezova, plivala za Časni krst (foto, video)

Zahvaljujući medijima, i ove godine imali smo priliku da vidimo ko je sve zaplivao za Časni krst na...