PATRIJARH PORFIRIJE U BIJELJINI: Zastava je vidljivi znak našeg jedinstva

Datum:

Share post:

Poglavar Srpske pravoslavne crkve partijarh Porfirije, rekao je na centralnoj svečanosti povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Bijeljini, da je zastava u načelu simbol jedinstva i znak suštinskog i dubinskog indentiteta jednog naroda.

– Naša zastava je vidljivi znak našeg jedinstva i upućuju na to ko smo i šta smo kao jedan narod i kojim putem smo se zaputili i treba da idemo – poručio je Porfirije.

Patrijarh Porfirije je rekao, da je srpsko jedinstvo duhovno, nije u brojakama i matematici, nije zasnovano na krvi i tlu i nije u kvantitetu već u kvalitetu.

 Naveo je da značenje naše zastave i svih naših prethodnih zastava ima svoj korjen u Konstatinovoj hrisolikoj zastavi pobjede i slobode.

TESTNA REKLAMA

– Zato treba da bude jasan znak da je naš kulturni i duhovni identitet izgrađen i utvrđen na istom onom na kojem je građena i Konstantinova zastava – to je identitet koji se zove crkva Hristova i taj identitet ima svoje temelje u pravoslavnoj vjeri – dodao je patrijarh.

Dešavanja u Bijeljini

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...