PAŠALIĆ: Otvoreni za saradnju sa kineskim partnerima

Datum:

Share post:

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić istakao je da je Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo otvoreno za saradnju sa kineskim partnerima i da je spremno staviti na raspolaganje materijalne i ljudske resurse u cilju izgradnje dugoročnog partnerstva sa kineskim univerzitetima i kineskim kompanijama.

Pašalić, koji je učestvovao na konferenciji “Belt end roud” o međunarodnoj saradnji i poljoprivrednoj mehanizaciji u organiziciji kineskog Univerziteta Điangsu, istakao opredjeljenje Srpske ka održivom razvoju poljoprivrede i izgradnji sistema znanja i inovacija u ovoj oblasti.

U obraćanju učesnicima konferencije u onlajn formatu, Pašalić je naveo da je partnerstvo između javnih, privatnih i istraživačkih institucija jedini način da se prevaziđu izazovi uzrokovanim globalnim ekonomskim, političkim i klimatskim promjenama.

Ovom prilikom ozvaničeno je potpisivanje sporazuma između Univerziteta Điangsu, Univerziteta u Banjaluci i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, koji ima za cilj otvaranje Centra za poljoprivrednu mehanizaciju i sigurnost hrane na prostoru sadašnjeg Eksperimentalno-edukativnog centra Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

“UPITNA PLATA“ za radnike Gradske uprave Grada Bijeljina!?

Kako portal Dešavanja u Bijeljini nezvanično saznaje upitno je da li će radnici Gradske uprave Grada Bijeljina dobiti...

SKUPŠTINA SRPSKE, prvog decebra: Izbor delegata u Dom naroda BiH i u Vijeće naroda RS

Prva posebna sjednica NSRS u četvrtak Prva posebna sjednice Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da bude održana u...

Šta donosi promjena na čelu PDP: Stanivuković (ne)će u simbiozu s Dodikom

Izborni Sabor PDP na kojem bi ta stranka trebalo da dobije novog predsjednika biće održan na proljeće sljedeće...

Šta otkrivaju presude za seksualno nasilje u BiH: Žrtve silovanja na udaru NEČASNIH SUDIJA I TUŽILACA

Silovanje se u BiH još uvijek smatra krivičnim djelom drugog reda, iako je to teški zločin, sa trajnim...