PAŠALIĆ: Neistinite i neutemeljene tvrdnje Jelene Trivić

Datum:

Share post:

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, odgovorio je na izjave Jelene Trivić da se podsticaji koje plasira Vlada Srpske troše netransparetno, rekavši da to nije tačno i da svi poljoprivredni proizvođači koji apliciraju za podsticaje, iste i dobiju.

Pašalić je naveo da svim poljoprivednim proizvođačima, koji su podnijeli zahtjev, vraćeno je 30 odsto od investicija.

„Među tim proizvođačima ima i predstavnika opozicionih partija. S toga, ne stoji tvrdnja, da se podsticaji u Republici Srpskoj od strane Ministarstva dijele podobnima. Molim Jelenu Trivić da ne lupeta gluposti i da se ne bavi pitanjima koje ne razumije, već da ukoliko ima pitanja, dođe u ministarstvo poljoprivede i na ista dobije odgovor. Takođe, navela je da je stanje u poljoprivredi katastrofalno, što nije tačno. Imamo sušnu godinu, ali Vlada je preduzela sve mjere u ovom trenutku kako bi se pomoglo poljoprivrednim proizvođačima. Povećali smo podsticaje, sa 75 na 106,5 miliona i tu nećemo stati. Imamo plan da u narednoj godini povećavamo sredstva za poljoprivredu i to će svakako pozitivno uticati na proizvođače i jesenju sjetvu. Najmanje razloga za nezadovoljstvo imaju proizvođači u Semberiji, odnosno Bijeljini. Jer u 2022. godini, tim proizvođačima će na žiro račune biti isplaćeno na žiro račune preko 20 miliona podsticaja. 2018. godine, kada je ova Vlada imenovana, taj iznos je bio oko 14,5 miliona. Za četiri godine smo došli do 20 miliona“, istakao je Pašalić.

On dodaje da su sistemi za navodnjavanje u Bijeljini, besplatni na raspolaganje poljoprivrednim proizvođačima.

TESTNA REKLAMA

„Proizvođač ima hidrant, na koji dođe i nakači svoje crijevo te tako koristi vodu za navodnjavanje potpuno besplatno, što je veoma važno ako uzmemo uslove koje imamo. Prema tome, manja grupa poljoprivrednih proizvođača koja je orkestrirana, koja je politički motivisana, stalno plasira laži kako im niko ne pomaže i kako su prepušteni sami sebi. Takođe, sve je veća potražnja za poljoprivrednim zemljištem. Tačno je da se smanjuje brog gazdinstava. Smanjuje se prvenstveno zbog staračkih domaćinstava. Oni koji ostaju da se bave poljoprivredom, ukrupnjavaju imanja, povećavaju proizvodnju, tako da u konačnici obim proizvodnje se ne smanjuje“, dodaje Pašalić.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ističe da se pojedine informacije prvo provjere, a zatim iznose u javnost.

„Kao epilog ili poruka za kraj, molim da se paušalne, neutemeljene i glupe tvrdnje ne iznose u javnost bez obzira o kome se radi i da se sve ono što zanima pojedinca, političara, provjeri u ministarstvu poljoprivrede“, ističe on.

Pašalić je podvukao da se sve isplate podsticaja objavljuju na stranici Agencije za agrarna plaćanja, odnosno da je svaka marka prikazana na toj veb stranici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Stanovnici MZ „Filip Višnjić“ Bijeljina nezavodoljni rješenjem iz Nacrta regulacionog plana

U Mjesnoj zajednici "Filip Višnjić" u Bijeljini, danas se okupilo tridesetak građana koji su medijima željeli da izlože...

SNSD BIJELJINA: „Volimo Srpsku i glasamo za Srpsku svim srcem!“ (foto)

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Gradski odbor SNSD Bijeljina još jednom poziva građane da, svjesni istorijskog trenutka,...

Centralna tribina socijalista u prepunoj sali bijeljinskog bioskopa (foto, video)

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je večeras u Bijeljini da je Socijalistička partija svu aktivnost usmjerila na...

Srpska treba da prati nacionalnu politiku Srbije

- Srpski nacionalni interes za 21. vijek je mir, poručila je narodni poslanik Jelena Trivić za RTS i...