Partizan zaradio pravo bogatstvo od uspjeha u Evroligi

Datum:

Share post:

Košarkaški klub Partizan je pravo osveženje u kontinentalnoj košarci ove sezone o čemu svedoči veliki uspeh koji su ostvarili.

Crno-beli su obezbedili učešće u Top 8 fazi, a posle pobede nad Panatinaikosom (83:81) je postalo zvanično da će u narednu rundu sa šestog mesta.
Za svoj uspeh su nagrađeni i novčano. Sam plasman među osam najboljih ekipa im je doneo premiju od 645.112 evra, ali tu nije kraj.

Partizan je sezonu završio sa 20 pobeda, najviše jednog srpskog tima u istoriji Evrolige u novom formatu. Svaka pobeda donosi po 37.500 evra, pa se tako u kasu slilo još 750.000. Dakle, ukupno oko 1,4 miliona evra.

To je samo od rezultata, ali prava zarada Partizana leži u prodatim kartama. Na susretu protiv Panatinaikosa je po četvrti put u nizu bilo više od 20.000 navijača u „Štark Areni“, a Partizan je oborio rekord Evrolige po ukupnoj poseti. Tokom regularnog dela sezone, mečeve crno-belih je gledalo 302.302 osobe.

Iz kluba su istakli da će zarada od prodaje karata prebaciti 4.000.000 evra, a klubu je ostalo da odigra barem još jedan meč na domaćem terenu kada ugoste madridski Real.

Dakle, kada se sve sabere, Partizan je od učešća u Evroligi ove sezone zaradio barem 5,4 miliona evra, ali verovatno i više od toga.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...