Košarkaši Partizana savladali su u gostima ekipu Makabija rezultatom 91:79, u sklopu četvrtog kola Evrolige.

Crno-bijeli su u meč ušli sa teretom skinutim sa leđa nakon što su u prošlom kolu kontinentalnog takmičenja uspjeli poslije dva neuspjeha da upišu prvu pobjedu ove sezone nad Bajernom.

Na ruku im je išlo i to što nisu morali nigdje da putuju tokom duplog kola Evrolige, kako Makabi svoje mečeve zbog ratnog stanja u Izraelu svoje mečeve igra u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Šuterski raspoloženo su oba tima ušla u ovaj meč, kako su i jednima i drugima obruči u toj hali dobro poznati. Ređale su se trojke na obje strane, a među onima koji su se u tim trenucima upisali bio je i Aleksej Pokuševski.

Srpskom košarkašu su to bili prvi evroligaški poeni u dresu Partizana nakon što nije uspio da se upiše protiv Bajerna i Reala (protiv Baskonije nije igrao).

Partizan je u tom dijelu igre uspio da nadoknadi minus od devet poena (21:12), što je bila najveća prednost kluba iz Tel Aviva na ovom meču, te da na kraju uvodnih 10 minuta ima minimalnu prednost.

Najzaslužniji za to je bio Ife Lundberg koji je uvodnu dionicu završio serijom od pet poena.

Crno-bijeli su postigli čak 28 poena, a u drugoj četvrtini priredili značajno slabije izdanje. Tačno duplo slabije kako su postigli svega 14 poena.

Razigrao se Levi Rendolf koji je imao čak 17 poena na kraju prvih 20 minuta, ali je postojao i veći problem po tim Željka Obradovića od njega.

Igrači Makabija su bili dominantni u skoku. Rendolf je imao pet, Rivero šest, a Tamir Blat čak osam. Igrač koji je visok svega 1.83 je u drugoj deonici pokupio šest skokova i imao od ukupnog broja čak tri ofanzivna.

Brojni poeni iz drugih šansi i slaba odbrana Partizana kako u „reketu“ tako i na distanci su omogućili izabranicima Odeda Kataša da završe prvo poluvrijeme serijom 10:0 i odu na pauzu sa prednošću.

U trećoj dionici Partizan je uspio da se vrati predvođen Frenkom Nilikinom, ali im je slaba igra u odbrani (pa sve do samog finiša meča) onemogućavala da meč „prelome“ u svoju korist.

Brendon Dejvis je na kraju iste uspio da postigne koš uz 0,6 na semaforu do kraja, preokrene rezultat i tako ostavi iza sebe bledo izdanje koje je imao.

Konačno, Partizan je tek na nekoliko minuta do kraja uspio da riješi pitanje pobjede. Ne malom zaslugom Alekseja Pokuševskog na odbrambenom, dok je Sterling Braun zadao konačan udarac na drugom kraju terena.

Možda je do njega došlo i nekoliko minuta prije toga, kada je Nilikina trojkom prekinuo višeminutnu „sušu“ kada je riječ o poenima iz igre gostiju.

Partizan u narednoj rundi u srijedu dočekuje Virtus iz Bolonje, a prije tog meča u nedelju gostuju u Zadru u meču ABA lige. Makabi putuje u Kaunas gde će u četvrtak igrati protiv Žalgirisa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com/b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име