Partizan poražen u Areni: Majstorica odlučuje o Fajnal foru

Datum:

Share post:

Košarkaši Partizana poraženi su u četvrtoj utakmici Fajnal 8 protiv madridskog Reala u Štark Areni.

Real je slavio rezultatom 85:78.

Real je tako uspio da vrati oba brejka i izjednači na 2:2 u seriji.

O plasmanu u Fajnal for će odlučiti peta utakmica, takozvana “majstorica”.

Meč je protekao u tužnoj atmosferi nakon nezapamćene tragedije koja je potresla Srbiju, a u ekipu Partizana se nakon suspenzije vratio Matijas Lesor, dok je Kevin Panter odradio još jedan meč kazne.

Sa druge strane, Real je bio jači za Gabriela Deka.

Real je feomenalno otvorio meč i u prvoj četvrtini je u jednom trenutku poveo 27:13, ali Partizan se nije predavao te je uz izvanrednu odbranu i nekoliko vezanih trojki u finišu prvog dijela uspio da poravna na 42:42.

Ipak, na odmor se otišlo prednošću Kraljeva 45:42 koji su iskoristili tri slobodnja bacanja u posljednjim sekundama prvog dijela.

Partizan je u istom ritmu nastavio i u trećoj dionici, pa je u 25. minutu prvi put došao do prednosti 52:50. I kada se činilo da će prelomiti utakmicu u svoju korist, Real se ponovo probuduo i u posljednju četvrtinu ušao je s prednošću 61:55.

Uslijedila je velika drama u posljednjoj četvrtini, u kojoj je Real ipak slavio i uspio je izboriti odlučujući peti susret koji je na programu 10. maja.

Najefikasniji u redovima Reala bio je Hanga sa 15 poena, pratio ga je Dek sa 14, a sjajan je bio i Džanan Musa koji je postigao 14 poena uz sedam skokova i tri asistencije.

U redovima Partizana istakli su se Ledej sa 25 i Papapetrou sa 18 poena.

U ekipu Željka Obradovića poslije suspenzije vraća se Matijas Lesor, a neće biti Kevina Pantera i povrijeđenog Alekse Avramovića, dok će Real biti jači za Gabrijela Deka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS pretežno sunčano

U prvom dijelu dana toplo i pretežno sunčano, na jugu i zapadu uz umjerenu oblačnost. U drugom dijelu...

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...