Skupština grada Banjaluka usvojila je večeras na vanrednoj sjednici prijedlog odluke o relokaciji budžetskih sredstava u javnim ustanovama.

Odbornici su prethodno glasali o prijedlogu da vanredna sjednica bude prekinuta kako bi se pribavilo mišljenje Ministarstva finansija Republike Srpske o tome da li se preraspodjela može vršiti u januaru ove godine.

Nakon glasanja, potpredsjednik Skupštine grada Saša Čudić konstatovao je da ovaj prijedlog nije dobio potrebnu saglasnost.

Stanivuković skupio većinu za rebalans! Postignut dogovor sa vrhom SNSD!?

Čudić je napomenuo da je skupštinska Komisija podržala Prijedlog odluke o preraspodjeli budžetskih sredstava, te je dao riječ gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću koji je rekao da relokacija i rebalans treba da budu jedan dokument, kao i da bi se po usvajanju realokacija rješavalo samo najneophodnije u najvećem gradu Srpske.

Prema njegovim riječima, prioriteti su i učenici, isplata tuđe njege i pomoći, kao i plate, ali i javni prevoz i rasvjeta.

On je ocijenio da se 80 odsto rješenja krije u predloženom rebalansu gradskog budžeta.

Vanredna sjednica prethodno je bila prekinuta jer se odbornici nisu mogli usaglasiti o usvajanju dnevnog reda.

Nakon što je usvojen Prijedlog odluke o realokaciji budžetskih sredstava u javnim ustanovam, u Skupštini grada Banjaluka počela je rasprava o rebalansu budžeta za 2023. godinu.

Direktor banjalučkog Centra za socijalni rad Irena Joldžić u obraćanju je upitala gradonačelnika Draška Stanivukovića kako će biti riješene obaveze ove ustanove koje nisu pokrivene predloženim rebalansom.

Ona je istakla da Centar ima troškove za energiju i gorivo, ali i ostale redovne rashode.

– Prema ovom rebalansu, Centar će biti u minusu 500.000 KM. Pitam vas gradonačelniče kako će biti isplaćene doznake i redovni troškovi. Predlažem da se sada odmah ova pitanja riješe na ovoj vanrednoj sjednici i da se dogovorimo – poručila je Joldžićeva. 

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име