PANDUREVIĆ: Tegeltijom šefuje Turkovićeva!

Datum:

Share post:

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija konačno bi trebalo da se probudi i da počne da radi svoj posao, te da povuče konkretne poteze zbog skandalozne i neprihvatljive izjave ministarke inostranih poslova Bisere Turković, umjesto što je skrušeno moli da se izvini. Ukoliko to nije u stanju i ne smije, onda treba da prizna da je gospođa Turković njegov šef, da ona vodi Savjet ministara, i da pokupi poslednje mrvice dostojanstva i podnese ostavku jer nije u stanju ni da radi svoj posao ni da zaštiti interese onih koje predstavlja, smatra funkcioner SDS Aleksandra Pandurević.
 
''Izjava ministarke Turković u kojoj zagovara nestanak Republike Srpske, a srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika poredi sa Hitlerom za svaku je osudu, potpuno je zlonamjerna i neprihvatljiva, i takva izjava traži konkretnu reakciju njenog nadređenog, a to je predsjedavajući Tegeltija koji za sada samo pokazuje nemoć i nesposobnost. Umjesto što lamentira zbog izjave, treba da djeluje i povuče konkretne poteze jer i to mu je posao'', kaže Pandurevićeva.
 
 Ona ističe da se plaši da Tegeltija ''ne vlada ni situacijom ni Savjetom ministara'', i da je slučaj ministarke Turković samo ogolio pravo stanje stvari.
 
''Sama činjenica da je Savjet ministara do sada održao samo 21 sjednicu, a trebalo bi da ih je imao bar duplo više, da su u parlament poslali svega tri zakona i to starog saziva Savjeta ministara i da su odavno istekli rokovi za usvajanje budžeta za 2021. jasno govori da Tegeltija zaslužuje jedinicu za svoj rad'', naglašava Pandurevićeva.
 
Zakonska obaveza Savjeta ministara, prema njenim riječima, bila je da do 15. oktobra predloži  Predsjedništvu BiH Nacrt budžeta za 2021, što još nije učinjeno.
 
''Dok je u entitetskim budžetima promaja, dok je 30.000 ljudi ostalo bez posla, a privreda više ne može da se nosi sa posljedicama pandemije, predsjedavajući Tegeltija u budžetu čuva desetine miliona KM namijenjenih saniranju ekonomskih posljedica pandemije covida. Uzeo je novac od građana, privrede, entiteta, da im kao pomogne i sada taj novac leži neiskorišćen, dok se entiteti zadužuju. Teško onima koji čekaju Tegeltijinu pomoć i zaštitu'', konstatuje Aleksandra Pandurević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...