Novoosnovano Udruženje roditelja djece sa poteškoćama u razvoju, djece u riziku i djece na marginama društva Bijeljinska djeca suncokreti”, počelo je danas sa radom u Ulici Save Šumanovića 23 u Bijeljini.

Predsjednik Udruženja Aleksandra Stankić, podsjetila je da su se okupili prije godinu dana sa idejom da osnuju Udruženje.

“Udruženje za sada ima 40 roditelja i četrdesettroje djece, a sa djecom će raditilogoped, defektolog i fizijatar. Moram da naglasim da nam je veliku pomoć pružilaKopanija Steco centar”, a pomoć ćemo imati i od firme Lykos Balkan Metals”, rekla je Stankićeva.

Potpredsjednik novoosnovanog udruženja, Natalija Dragić, rekla je da je udruženje osnovano sa ciljem poboljšanja statusa djece i njihovog pravnog statusa.

NazivBijeljinska djeca suncokreti” smo dali zbog simbolike suncokreta, jer se okreće prema suncu, a mi nastojimo da im obezbijedimo sunce”, rekla je Dragićeva.

Logoped Melita Marković pohvalila je osnivanje Udruženja i rekla da će u narednom periodu organizovati razne radionice koje budu potrebne, kako djeci, tako i roditeljima.

Gradska uprava pružila je podršku osnivanju udruženja, a kako je rekao Ljubiša Stanišić iz Odjeljenja za društvene djelatnosti, Grad Bijeljina će finansijski podržati rad Udruženja.

Goran Đurić, osnivač i predsjednik Humanitarnog udruženja “Help” iz Njemačke, rekao je da će pomoći radu Udruženja, a njihova pomoć se odnosi na pomoć u ortopedskim pomagalima.

VlasnikSteco centraMilenko Stevanović, kum današnje svečanosti istakao je da je sa zadovoljstvom odlučio da pomogne osnivanju udruženja, a njegova pomoć neće ostati samo na pomoći u osnivanju Udruženja.

Već sam angažovao prijatelje, poslovne saradnike koji su odazvali, a pozivam i druge da se uključe, kako bismo pokazali društvenu odgovornost i pomogli u radu udruženja”, rekao je Stevanović.

Miloš Bošnjaković, generalni direktor firme “Lykos Balkan Metals” istakao je da su se priključili akciji pomoći Udruženju na poziv prijatelja iz “Steco centra”.

“Firma Lykos je prisutna u skoro svim humanitarnim organizacijama i društveno smo odgovorna kompanija. Tu smo naročito kada je pomoć potrebna djeci i organizacijama ovakvog tipa. Bićemo uz njih dokle god bude bilo potrebe za tim”, rekao je Bošnjaković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име