Ovo su najpopularnije aplikacije za Android

Datum:

Share post:

Sajt MakeUseOf je kreirao listu aplikacija koje se najviše preuzimaju preko Google Play Storea. Na prva četiri mjesta su aplikacije koje su u vlasništvu kompanije Meta.

Prema navodima sajta, postoji nekoliko aplikacija koje 2,8 milijardi aktivnih korisnika Android platforme najčlešće preuzimaju sa popularne Google prodavnice.

Potrebno je istaći da MakeUseOf u svoju listu nije uključivao aplikacije koje dolaze unapred instalirane na Android uređajima. To znači da na listi nisu Google Play Services (10 milijardi preuzimanja), Gmail (devet milijardi), Google Maps (6,9 milijardi), YouTube (10 miijardi). Nisu uključene ni aplikacije koje su unapred instalirane na Samsungovim telefonima.

1. WhatsApp

Popularna aplikacija ima 8,413 milijardi preuzimanja i predstavlja najpopularniju svjetsku alatku za slanje instant poruka. WhatsApp je besplatan.

TESTNA REKLAMA

2. Facebook

Iako je dugo bio na prvom mjestu, brojni skandali, sumnjive prakse privatnosti i #DeleteFacebook pokret nisu previše uticali na aplikaciju, koja je i dalje u vrhu (6,95 milijardi preuzimanja). Facebook je besplatan.

3. Facebook Messenger

Prisustvo Facebook Messengera na trećem mjestu (5,67 milijardi preuzimanja) pokazuje koliku kontrolu Zakerbergova imperija ima na tržištu aplikacija za telefone. Facebook Messenger je takođe besplatna aplikacija.

4. Instagram

Instagram je još jedna aplikacija iz Meta sistema, a u posljednje vrijeme dobija veliki beoj ažuriranja čime privlači još veći broj korisnika (4,197 milijardi preuzimanja). Instagram je besplatan.

5. TikTok

Među Top 5 najviše preuzimanih aplikacija na Play Storeu, nalazi se i TikTok (2,843 milijardi preuzimanja). Aplikacija je besplatna.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...