Ovjerio lažni podatak zbog ponude za javnu nabavku

Datum:

Share post:

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Milivoja Stanivukovića iz tog grada zbog zloupotrebe u postupku javne nabavke.

U optužnici se navodi da je Stanivuković 15. marta ove godine u Bijeljini, kao odgovorno lice u "Lala i Laćo" d.o.o. Bijeljina, u postupku javne nabavke prerađevina voća i povrća, sprovedene od strane "Elektroprivrede RS", Matično preduzeće AD Trebinje, Zavisno preduzeće Rudnik i termoelektrana Ugljevik, znajući da ne ispunjava tražene uslove naručioca nabavke shodno Zakonu o javnim nabavkama da je kao ponuđač u prethodnom periodu realizovao ugovore čija vrijednost prelazi 10.000 KM, u svojoj ponudi za nabavku prerađevina od voća i povrća, u aneksu 6 – lista izvršenih ugovora, naveo lažni podatak, koji je ovjerio svojim potpisom i pečatom društva "Lala i Laćo", da je s preduzećem "Gold Mignon" d.o.o Sarajevo od 19. oktobra 2015. godine do 29. avgusta 2016. realizovao ugovor u vrijednosti od 11.180 KM bez PDV-a, koji se odnosi na isporuku prerađevina od voća i povrća, iako takav ugovor nikad nije sklopljen.

"Uz takav podatak, znajući da je lažna, priložio je i potvrdu o uredno izvršenom ugovoru broj 712-11/17 od 15.11.2017. godine, navodno izdatu od preduzeća 'Gold Mignon'", navodi se u optužnici i dodaje da je kao odgovorno lice u privrednom društvu u postupku javne nabavke podnio ponudu zasnovanu na lažnim podacima, u namjeri da time utiče na donošenje odluka naručioca u bilo kojoj fazi postupka javne nabavke.

Izvor: nezavisne.com

TESTNA REKLAMA
 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...

Ekstenzija za Chrome i Edge krade imejlove korisnika

Malver koji su istraživači iz firme Volexity nazvali SHARPEXT je u formi ekstenzije za veb pregledače Google Chrome...