Svjetski virtuoz na harmonici Dušan Sekulić i muzička škola “Stevan Stojanović Mokranjac”, ove godine će realizovati projekat “Upoznaj muziku”, namijenjen djeci uzrasta od drugog do četvrtog razreda. Projekat će biti realizovan uz podršku Skupštine grada Bijeljina, a u saradnji sa osnovnim školama sa teritorije Grada Bijeljina.

Ideja je da učenici osnovnih škola od drugog do četvrtog razreda, kroz besplatne tematske koncerte dobiju priliku i mogućnost da se bolje upoznaju sa različitim muzičkim žanrovima, te sa vrijednostima umjetničke i kulturne baštine drugih područja, nasuprot raznih neadekvatnim muzičkim sadržajima kojim su od najmlađih dana izloženi.

U toku 2024. godine planirano je pet koncerata koji će biti besplatni za djecu, a u pitanju su koncerti klasične, elektro, filmske, argentinske i ruske muzike. Ova godina je zamišljena kao pilot projekat, pa ukoliko bude uspješna, projekat će se dizati na još viši nivo i širiti na učenike ostalih osnovnih škola.

Pored besplatnih koncerata za djecu, biće organizovani i koncerti za odrasle u večernjim časovima, a o detaljima će organizatori upoznati javnost u narednim danima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име