Ova opština u nudi 10.000 KM da stare momke pogura pred matičara

Datum:

Share post:

“Ne mogu ženi biti princ. Vitez mogu. Ali to danas nije dovoljno”. Ovako je svoju muku opisao anonimni neženja, jedan od stotinu starih momaka iz pitomog sela Liješće kod Broda.

Ova mjesna zajednica, najveća u brodskoj opštini, već godinama kuburi sa istim problemom, a rješenje je ponudio Boro Radovanović, inače srećno oženjeni odbornik iz sela neženja.

On tvrdi da se Liješće bori sa “pipcima bijele kuge”, jer ako se stotinu momaka ne oženi, a napuni 35 godina, onda od nataliteta nema ništa. Tako je u Skupštini opštine Brod predložio da se novčanim podsticajima stari momci “poguraju” da stanu pred matičara.

-Konačno ta je inicijativa usvojena i Skupština opštine Brod je odlučila da u budžetu za ovu godinu izdvoji 10.000 KM za te namjene – kaže Radovanović.

TESTNA REKLAMA

"Ne mogu ženi biti princ. Vitez mogu. Ali to danas nije dovoljno".

U proračunu Općine #BosanskiBrod ove je godine predviđeno deset hiljada maraka za stimuliranje muškaraca starijih od 35 godina da sklapaju brakove.
Za RSE @ArnesGrbesic #bih #lijesce #neženje #brak pic.twitter.com/a6QwW4MbK9

— RadioSlobodnaEvropa (@RSE_Balkan) February 20, 2019

 

Neženje iz Liješća se nisu baš otimale da stanu pred kameru. Kažu, kad bi se pojavili u medijima, ne bi živi ostali od zezanja, ne samo u svom mjestu, nego i preko Save u Slavonskom Brodu, u Hrvatskoj. Pukla bi, dakle, bruka, čak do Evropske unije, a onda definitivno ništa od ženidbe.

Jedan od njih je, ipak, mada anonimno, rekao šta misli o aktuelnoj sutaciji, poručujući da nije princ, ali može biti vitez. Pa, dame, šta čekate, bijelog konja?

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dunja Vukšić iz BK “Radnik“ Bijeljina na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Turskoj

Bokserska nada Dunja Vukšić iz BK "Radnik" Bijeljina predstavljaće Bijeljinu i Republiku Srpsku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u...

Produženo vrijeme brisanja poruke na WhatsAppu

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati...

AGRO SAVJET: Kada i kako se vrši skidanje lišća paradajza

Oplodnja i skidanje lišća paradajza – Početno skidanje lišća paradajza obično se vrši kada biljka pređe metar visine.  U...

SERVISNE INFORMACIJE za 10. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...