Ova gejming konzola će štedjeti energiju

Datum:

Share post:

Režim spavanja modernim gejming konzolama omogućava brzi prelazak u rad, ali takođe i troši značajnu količinu energije jer se sistem nikada zaista ne isključuje.

Microsoft smatra da može ponuditi kompromis na ovom polju. U okviru probne verzije za insajdere ponudiće vlasnicima Xbox gejming konzola (Series X, Series S), kao i Xbox One gejming konzola “active hours” opciju spavanja (aktivni sati).

Odaberete li opciju gejming konzola će se sama isključiti u vrijeme kada je najmanje vjerovatno da ćete je koristiti, čime se znatno skraćuje potrošnja energije. Postoji i opcija da se ručno podesi vrijeme kada ste neaktivni, ali će i automatska opcija biti dostupna, kada će se konzola privikavati vašim navikama, prenosi Engadget.

Novi režim će biti automatski omogućen i zakazan na Xbox Series X/S gejming konzolama, dok će Xbox One uvijek imati uključenu funkciju, a vrijeme ćete morati sami namjestiti.

TESTNA REKLAMA

Kompanija će takođe pružiti još jednu opciju – isključivanje sa uštedom energije, koji će smanjiti potrošnju energije do 20 puta u odnosu na režim spavanja.

Automatsko ažuriranje sistema i video igara u toku noći će biti omogućeno, ali donosi i mane u vidu dužeg vremena uključivanja i nemogućnosti da se konzola bežično “probudi”. Račun za struju takođe može biti manji, te postoji i ta prednost. Nadogradnja bi trebala automatski doći za Xbox Seriju X/S u okviru insajder programa, dok bi za Xbox One model trebala već biti dostupna, prenosi Benchmark.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...

Odbojkašice bijeljinskog Radnika ubjedljive protiv trebinjki

12. kolo Prve lige: ŽOK Radnik - ŽOK Leotar 3:1 Ana Zekić i drugarice uspješnije od Trebinjki u izvanrednoj...