Ova gejming konzola će štedjeti energiju

Datum:

Share post:

Režim spavanja modernim gejming konzolama omogućava brzi prelazak u rad, ali takođe i troši značajnu količinu energije jer se sistem nikada zaista ne isključuje.

Microsoft smatra da može ponuditi kompromis na ovom polju. U okviru probne verzije za insajdere ponudiće vlasnicima Xbox gejming konzola (Series X, Series S), kao i Xbox One gejming konzola “active hours” opciju spavanja (aktivni sati).

Odaberete li opciju gejming konzola će se sama isključiti u vrijeme kada je najmanje vjerovatno da ćete je koristiti, čime se znatno skraćuje potrošnja energije. Postoji i opcija da se ručno podesi vrijeme kada ste neaktivni, ali će i automatska opcija biti dostupna, kada će se konzola privikavati vašim navikama, prenosi Engadget.

Novi režim će biti automatski omogućen i zakazan na Xbox Series X/S gejming konzolama, dok će Xbox One uvijek imati uključenu funkciju, a vrijeme ćete morati sami namjestiti.

Kompanija će takođe pružiti još jednu opciju – isključivanje sa uštedom energije, koji će smanjiti potrošnju energije do 20 puta u odnosu na režim spavanja.

Automatsko ažuriranje sistema i video igara u toku noći će biti omogućeno, ali donosi i mane u vidu dužeg vremena uključivanja i nemogućnosti da se konzola bežično “probudi”. Račun za struju takođe može biti manji, te postoji i ta prednost. Nadogradnja bi trebala automatski doći za Xbox Seriju X/S u okviru insajder programa, dok bi za Xbox One model trebala već biti dostupna, prenosi Benchmark.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ĐOKOVIĆ NAJBOLJI sportista na svijetu po PETI PUT

Novak Đoković je najbolji sportista na svijetu. U ceremoniji Laureus akademiji koja je večeras održana u Madridu po jubilarni...

VUČIĆ: Podnošenjem rezolucije o Srebrenici ignorisane institucije BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da podnošenje rezolucije o Srebrenici bez konsultovanja predstavnika srpskog naroda u...

Pobjeda Streljačkog kluba „TRB“ iz Bijeljine na Juniorskom prvenstvu BiH (foto)

Takmičari Streljačkog kluba "TRB" iz Bijeljine, su proteklog vikenda ostvarili još jedan fantastičan rezultat, ostvarivši apsolutnu  pobjedu na...

Stanivuković najavio besplatne maturske proslave: Ovo je poklon za naše maturante povodom Dana grada

-Srećno maturanti i neka nam je srećan Dan grada – poručio je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković. -Svjesni da...