Otvorena zimska sezona na Jahorini: Zagarantovano 120 dana skijanja

Datum:

Share post:

Sistem za vještačko osnježavanje je sigurnost da se više nikada neće postaviti pitanje da li ima snijega na Jahorini. Sa osnježavanjem, 120 dana skijanja je zagarantovano i dolazak turista na olimpijsku ljepoticu više neće zavisiti od vremenskih uslova.
 
"Mi smo večeras prisutni na Jahorini da imamo garanciju za ono što smo obećavali turistima koji trebaju da dođu na ovu našu olimpijsku ljepoticu, veliki uspjeh od predsjednika Republike, a sada srpskog člana predsjedništva do svih ovdje, ali najveći teret su podnijeli ovdje zaposleni radnici", rekao je Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RS.

Oni koji su se posebno obradovali snijegu i novim stazama su ski škole. Profesionalci kažu da su uređene po najvišim FIS standardima koji su uslov za velika takmičenja, pa i EJOF-u koji će se održati u februaru na Jahorini. 

"Zahvaljujemo se svim u OC, u ime nas takmičara SK “Jahorina “ na poboljšanim uslovima za trening na našoj planini, što možemo ovdje imati kvalitetnije treninge, kvalitetnije pripreme", kaže Maja Tadić, SK “Jahorina“.
Jahorina je i na listi deset najboljih svjetskih skijališta. I u okolnim opštinama očekuju brojne turiste. 

"Moram reći da je ovo veliki dan za Jahorinu, Pale, RS. Ovo je nešto što svi turistički radnici i cijela RS čeka godinama", rekao je Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.
"Veliki broj skijaških dana je ono što zanima naše turiste i ovaj sistem za osnježavanje će dati dodatni značaj Gradu Istočno Sarajevo, što smatramo da će povećati posjećenost kako Jahorine, tako i grada", ističe Igor Tošić, direktor TO Grada Istočnog Sarajeva.

TESTNA REKLAMA

Na stazama je već dovoljno snijega. Da su odlično pripemljene već su se uvjerili brojni skijaši.

Izvor: www.atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...