Danas je u Bijeljini na prostoru Zelene pijace zvanično počeo „ Karavan zimnice i bazar rukotvorina“ u organizaciji A.D. „Komunalac“ Bijeljina

Helena Stojić, ispred AD „Komunalac“ istakla je da je veliko zadovoljstvo, šesti put za redom, organizovati „Karavan zimnice i bazar rukotvorina“.

„Već smo postali prepoznatljivi i tradicionalno se održava ova manifestacija, a danas ćemo vidjeti preko 20 izlagača koji su donijeli sve ono što su spremali i vrijedno radili godinama kako bi ponudili našim sugrađanima. Danas je petak, pijačni dan, pijaca je zaista posjećena, a vi ćete se zaista i sami uvjeriti u kvalitet proizvoda koji nude. Između ostalog, pored svježeg voća i povrća zaista imamo lijepu ponudu i zimnice, tako da svako može da nađe nešto za sebe“, kaže Helena.

Mejra Korajčević, Udruženje žena Janja, godinama se bavi poljoprivredom i proizvodnjom zimnice. Iako je godina bila teška za poljoprivrednike, Mejra je uspjela i ove godine da pripremi zimnicu od svojih domaćih proizvoda.

„Pravila sam šarenu salatu, krastavce, crveni paradajz, sve od čega je mogla da se napravi zimnica. S obzirom kakve su vremenske prilike bile ove godine, bilo je teško proizvesti, ali smo se trudili“, kaže Mejra.

Cijena male tegle zimnice ove godine košta 5KM, dok velika tegla košta 15KM.

Spomenko Pejić iz Bijeljine, vlasnik plantaža Pejić, već dugi niz godina bavi se proizvodnjom hladno cijeđenih sokova od aronije, kupinovog vina, sirćeta od aronije, kao i raznih džemova, bez aditiva i šećera.

„Cilj nam je da imamo kvalitet, da ljudi prepoznaju da je to 100% prirodno, da je aronija samo hladno cijeđena i spremljena u boce. Tu nema ni zrno šećera, ni kap vode, 100% prirodno. Neću da stavljam ni sumpor, ni vinobran, ni konzervans. Takođe, imamo i slatko od kupine, aronije, liker od kupine, liker od aronije. Sve što proizvodimo je prirodno, tu nema nikakvih konzervanasa“, kaže Pejić.

Šesti Karavan zimnice i bazar rukotvorina otvoren je danas i sutra od 9.30 do 16 časova na Zelenoj pijaci u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име