Otvoren Sajam turizma u Beogradu – učesnik i TO iz Bijeljine (foto)

Datum:

Share post:

Na Beogradskom sajmu otvoren je 44. Međunarodni sajam turizma na kojem će se do 26. februara predstaviti oko 350 izlagača iz 33 zemlje. Ovogodišnji partner Sajma je Republika Kina, zemlja sa kojom Srbija ima sve značajniju ekonomsku i svaku drugu saradnju.

Ovogodišnji Sajam se održava pod sloganom „Kad je odmor nije teško“ a Srbija je posljednjih godina napravila veliki pomak jer je priliv od turizma 2,5 milijardi eura.

Značajan partner Sajma je i Turistička organizacija Republike Srpske koja konstantno bilježi rast broja turista a u tome prednjače gosti iz Srbije.

„Želimo uspostaviti još jaču saradnju između Srbije i Republike Srpske u oblasti turizma. Ovo je prilika da razmijenimo iskustava, promovišemo turističke destinacije u Republici Srpskoj i pokušamo dovesti što više gostiju. Republika Srpska ima šta da ponudi, vidan je napredak, posebno u stvaranju uslova za dolazak stranih turista a naredni period moramo iskoristiti da nastavimo trend rasta dolazaka u RS, rekao je direktor TO RS Miodrag Lončarević.

Turistička organizacija Grada Bijeljine, takođe, tradicionalno uzima učešće na Beogradskom sajmu a ove godine ponovo će se predstaviti sa gastro ponudom.

Promocija Semberije biće u petak, 26. februara u 12 časova na štandu TO RS-a, a svoju ponudu promovisaće Etno Selo Stanišići, hotel Drina, restoran Pet jezera, destilerija Epoha te Angels rous, proizvodnja prirodnih sokova od ruže i zove.

„“Želimo da predstavimo naš Grad na najbolji mogući način i pokažemo da prošlogodišnji turistički rekord dolazi kao plod dobre saradnje sa turističkim partnerima“, poručili su iz TO Bijeljine.

Sajmu turizma u Beogradu prisustvuje i pomoćnik ministra Trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Tešić.

Pored već tradicionalnih promocija turizma iz Grčke, Turske, Tunisa, Crne Gore i drugih stalnih učesnika Sajma, ove godine promociju će imati i Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...