OŠTEĆENI traže izgubljeni NOVAC u Bobar banci

Datum:

Share post:

Oko milion maraka, samo od tri stanovnika BiH, ostala su zarobljena u propaloj Bobar banci, rečeno je juče u Okružnom sudu u Banjaluci na suđenju bivšoj direktorki Agencije za bankarstvo RS Slavici Injac koju terete za organizovani kriminal.

 
 
 

Tri svjedoka Republičkog tužilaštva su kazali da traže nadoknadu štete i svoj novac. Bivši advokat Vlajko Martić iz Doboja kazao je da je u Bobar banci bio oročio 634.716 KM.

– Kada je banka otišla u stečaj dobio sam samo 50.000 KM koji je isplatila Agencija za osiguranje depozita. Ostalo je 584.716 KM. Smatram da je prerano za nadoknadu štete, ali postavljam imovinsko-pravni zahtjev i tražim od suda da budem upućen na parnicu kako bi bio obeštećen – rekao je Martić.

Njemački penzioner Senadin Šećirbegović kazao je da mu je u ovoj banci propalo 271.788 KM.

TESTNA REKLAMA

– Imao sam štednju od 321.788 KM, a dobio sam samo 50.000 KM. Tražim nadoknadu štete, svoj zarobljeni novac i kamate od osoba koje budu osuđene – kazao je Šećirbegović.

Bivša privatnica Slavica Pajić naglasila je da nadoknadu štete traži od svih optuženih u predmetu “Bobar banka” i to 100.000 KM.

– Zašto bi samo Injac plaćala sve, kad ima još optuženih – kazala je Pajićeva.

Branilac Injčeve, advokat Vlado Adamović napomenuo je da u optužnici uopšte nije precizirano koji iznos novca se potražuje od njegovog klijenta. Optužnica Injčevu i još 15 osoba tereti da su od 10. jula 2009. do 27. novembra 2014. djelovali kao zločinačka organizovana grupa koja je finansijskim kriminalom počinila štetu od 122,5 miliona KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

KABINET GRADONAČELNIKA: MJEŠTANI I SAVJETI MJESNIH ZAJEDNICA DA PRIJAVE PRIORITETE ZA ASFALTIRANJE I JAVNU RASVJETU

  Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Kompenzacioni fond Republike Srpske je na račun Agrarnog fonda Grada...

UGLJEVIK: ZA 90 DJECE IZ BORAČKE POPULACIJE PO 150 KM ZA ŠKOLSKE UDŽBENIKE

Boračka organizacija Ugljevik obezbijedila je zajedno sa opštinom po 150 KM za 90 djece iz boračkih kategorija kao...

Gradski savjeti mjesnih zajednica: Ignorantski odnos Gradske uprave prema potrebama naših građana

  Saopštenje za javnost prenosimo u cijelosti: Gradska uprava u Bijeljini, predvođena gradonačelnikom Petrovićem ignorantski se odnosi prema zahtjevima i...

Prihvatili Vukana, Selak ih više ne zanima: ŠTA JE DOGOVORENO na opozicionom sastanku u Istočnom Sarajevu

Vodeće opozicione stranke, SDS i PDP, prihvatile su listu Za pravdu i red Nebojše Vukanovića kao ravnopravnog partnera...