Otac ubijenog Srđana: ''Više sam ponosan nego tužan''

Datum:

Share post:

Prije 26 godina preminuo je Srđan Aleksić, Trebinjac koji je život izgubio na Savindan 1993. godine od povreda zadobijenih nekoliko dana ranije, dok je u centru grada branio druga Bošnjaka Alena Glavovića.

 

Njegov otac Rade i članovi porodice položili su cvijeće na Srđanov grob u gradskom groblju Podgljivlje, a cvijeće je u ime gradske uprave položio je pedsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak.

Rade Aleksić je rekao da je tužan i ponosan, tužan kao otac koji je izgubio sina, a ponosan što ga mladi ljudi poznaju po Srđanu i njegovom djelu.

TESTNA REKLAMA

– Tačno je prošlo onoliko godina koliko je Srđan imao kada je izgubio život. Ponosan sam više nego tužan, a ako mi suza potekne, ona više potekne od mog zadovoljstva što Srđo nije uludo poginuo. Treba imati druga, voljeti, poštovati, pa i žrtvovati se. Mi ovdje dolazimo da odamo poštu čovjeku u nama, onome što utiče da čovjek u pravom smislu oživi u svakom ljudskom biću – poručio je Rade sa Srđovog groba.

On je dodao da u razgovoru sa mladim ljudima želi da ukaže koliko je važno biti slobodan i nezavisan od bilo koga osim od svoga rada, činjenja i ličnosti.

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

– Želim da postanu samostalni ljudi, da u ovoj bogatoj zemlji BiH stvore svoj život, da ne moraju ići u siromašnije zemlje od naše da bi zaradili bolje pare – istakao je Rade.

Srđov otac je naveo da je lijepo što postoje ulice koje nose ime njegovog sina, ali da je najvažnije da Srđan živi u čovjeku, a on živi u njegovim Trebinjcima.

Predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak je istakao da je danas dan za sjećanje na sve nevine ljude, znane i neznane ljude stradale u vremenu velikih iskušenja.

On je podsjetio da plivački miting i sportski tereni u Trebinju nose ime Srđana Aleksića.

– U Trebinju gotovo danema naziva ulica i trgova koji evociraju uspomenu na neki događaj ili pojedinca iz posljednjeg rata. Ukoliko se pokrene inicijativa logično je očekivati da se donese i odluka da jedna ulica dobije ime Srđana Aleksića – istakao je Banjak.

Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...