Otac i kćerka platili kaznu od 4 miliona dolara za krađu dobitnog loto listića

Datum:

Share post:

Kanadski radnik u trgovini i njegova kćerka kažnjeni su sa 4 miliona dolara zbog krađe dobitnog listića lutrije.

Šezdesetosmogodišnji Jun Čul Čung i njegova 36-godišnja kćerka Kejtlin Čung su pored toga osuđeni na sedam i četiri godine zatvora.

Brat osuđene Kejtlin Kenet Čung, koji je vlasnik trgovine u predgrađu Toronta, dobio je kaznu od deset mjeseci, a pravi dobitnik je na kraju ostvario zaradu od 12 i po miliona dolara uz kamatu, piše BBC.

– Sad sam stvarno srećan – izjavio je pobjednik Daniel Kampbel koji je dobio na lotu 2011. godine. Nagradu je podijelio sa šest svojih kolega koji su s njim napravili dobitnu kombinaciju.

TESTNA REKLAMA

– To je velika stvar za mene i moju porodicu, drago mi je da sam nagradu podijelio s kolegama i što im mogu pomoći. Sad sam veoma emotivan – rekao je Kampbel.

Sudija Daglas Grej naredio je ocu i kćerki da plate 4 miliona dolara kazne, a preostali novac koji su ukrali im je oduzet. Sud je utvrdio da su prevaranti koristili novac od dobitka kako bi kupovali vile i luksuzne automobile.

Naime, Kampbel je 2003. godine kupio listić u Čungovoj trgovini. Nakon što je Jun-Čul Čung otkrio da je dobitnik listića iz njihove radnje ukrao je dobitnički listić, a potom ga je njegova kćerka Kajtlin Čung unovčila u nagradnom centru.

Godinama je trajala Kampbelova borba za novac, a ovakve prevare u Kanadi nisu rijedak slučaj. Vlada Kanade procjenjuje da su trgovci na malo, radnici i njihove porodice u proteklih 13 godina odnijeli nagrade u vrijednosti od 198 miliona dolara.

Takođe, navodi se da nisu svi imali sreću kao Kampbel da vrate svoj novac, jer su se mnogi lukavi trgovci uspjeli izvući. Međutim, budući da je sada korporacija za igre na sreću otkrila prevare trgovaca nadaju se da ovakvih slučajeva više neće biti.

Izvor: klix.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović potpisao ugovor o nabavci udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas se u Gradskoj upravi sastao sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, gdje...

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...