Osveštani krstovi i zvona u novosagrađenom hramu u Maleševcima kod Ugljevika

Datum:

Share post:

Po blagoslovu episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija danas su u novosagrađenom hramu Svetog Vladike Nikolaja Ohridskog i Žičkog u Maleševcima kod Ugljevika osveštani krstovi i zvona.

Čin osvećenja služio je protojerej Aleksandar Tešić, arhijerejski namjesnik ugljevičko-janjski uz sasluženje sveštenika.

Tešić, koji je paroh ugljevički, poručio je da su stanovnici Maleševaca sagradnjom hrama dobili Boga za svog sugrađanina.

-Svako se raduje dobrom susjedu, a pogledajte kakav vi blagoslov imate, da je vaš najbolji susjed sam Bog i njegovi sveti ugodnici a među prvima Sveti Vladika Nikolaj Žički i Ohridski-rekao je u propovjedi Tešić.

Molitvenom skupu zajedno sa brojnim vjernicima prisustvovao je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je istakao da je crkva održala srpski narod na ovim prostorima.

-Uvijek pomažemo misiju naše Srpske pravoslavne crkve a to ćemo činiti i u naredom periodu-najavio je Perić.

On je podsjetio da je opština Ugljevik u prethodnom periodu u Mjesnoj zajednici Maleševci ulagala značajna materijalna sredstva u izgradnju škole, vodovoda, puteva, javne rasvjete i drugih projekata kojim se unapređuje život na ovim prostorima.

Mještanin Maleševaca Milan Lazić rekao je da u ovom mjestu živi 106 domaćinstava.

-Dugo godina među nama mještanima tinjala je želja da izgradimo hram. Uspjeli smo da za godinu dana sagradimo ovu  bogomolju koja je jedna od najljepših u ovom kraju-rekao je Lazić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...