Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Radan Ostojić smatra da uklanjanje table sa podatkom o 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo predstavlja pokušaj vlasti u Federaciji BiH /FBiH/ da prikriju istinu o srpskom stradanju u tom gradu i golgoti koju su prošli tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.

„Nažalost, ovakav čin nije ništa novo. Ovo je u posljednje vrijeme postala ustaljena praksa, posebno u okolini Sarajeva, gdje se skrnave brojna srpska obilježja i natpisi koji samo govore istinu i nikoga ne vrijeđaju“, rekao je Ostojić Srni.

Kantonalne vlasti u Sarajevu uklonile tablu o 157.000 prognanih Srba iz Sarajeva (video)

Ostojić kaže da se, bez obzira na ovakve i slične pokušaje, istina o stradanju Srba u Sarajevu, ali i brojnim drugim stratištima na području BiH tokom proteklog rata ne može sakriti.

„Nikakvo uklanjanje table ili bilo kojih drugih spomenika ne može osporiti činjenicu da su Srbi u Sarajevu tokom rata stradali u ogromnom broju, a da ih je nakon rata 157.000 moralo napustiti svoja vjekovna ognjišta“, zaključio je Ostojić.

Kantonalne vlasti u Sarajevu jutros su uklonile jednu od tabli sa natpisom „Dobrodošli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo“, nakon što je navodno ustanovljeno da se nalazi na području Federacije BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име