OSTOJIĆ, BORS: UKLANJANJE TABLE – POKUŠAJ PRIKRIVANJA ISTINE O STRADANJU SRBA U SARAJEVU

Datum:

Share post:

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Radan Ostojić smatra da uklanjanje table sa podatkom o 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo predstavlja pokušaj vlasti u Federaciji BiH /FBiH/ da prikriju istinu o srpskom stradanju u tom gradu i golgoti koju su prošli tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.

„Nažalost, ovakav čin nije ništa novo. Ovo je u posljednje vrijeme postala ustaljena praksa, posebno u okolini Sarajeva, gdje se skrnave brojna srpska obilježja i natpisi koji samo govore istinu i nikoga ne vrijeđaju“, rekao je Ostojić Srni.

Kantonalne vlasti u Sarajevu uklonile tablu o 157.000 prognanih Srba iz Sarajeva (video)

Ostojić kaže da se, bez obzira na ovakve i slične pokušaje, istina o stradanju Srba u Sarajevu, ali i brojnim drugim stratištima na području BiH tokom proteklog rata ne može sakriti.

„Nikakvo uklanjanje table ili bilo kojih drugih spomenika ne može osporiti činjenicu da su Srbi u Sarajevu tokom rata stradali u ogromnom broju, a da ih je nakon rata 157.000 moralo napustiti svoja vjekovna ognjišta“, zaključio je Ostojić.

Kantonalne vlasti u Sarajevu jutros su uklonile jednu od tabli sa natpisom „Dobrodošli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo“, nakon što je navodno ustanovljeno da se nalazi na području Federacije BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...