OSTOJIĆ: BO RS uz rukovodstvo Srpske – optužnica potez očajnika

Datum:

Share post:

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić rekao je za RTRS da je podizanje optužnice protiv Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića potez očajnika naložen od strane Kristijana Šmita koji se ponaša kao okupator na teritoriji BiH.

– Borba za očuvanje Republike Srpske i njenih ustavnih nadležnosti je sveta dužnost svakog Srbina, posebnoi onih koje je narod izabrao da vrše najodgovornije funkcije. Boreći se za Republiku Srpsku, borimo se za tekovine koje su stvarali i branili naši borci. Nedopustive su prijetnje, ucjene i optužnice, niko nema pravo da trguje sa vrijednostima koje predstavljaju svetinju – rekao je Ostojić.

On je podsjetio da je Boračka organizacija podržala odluke Narodne skupštine, zbog kojih je Tužilaštvo pokrenulo postupak, i stala čvrsto uz rukovodstvo Srpske.

– Svi smo dužni da štitimo Republiku Srpsku, to je obaveza svakog Srbina, dug prema poginuloj braći i obaveza prema budućim generacijama kojima treba da ostavimo Republiku. Nama ovdje nema života bez Republike Srpske i mi ćemo šititi Srpsku na sve načine.  Štitićemo i svakog izabranog funkcionera protiv kojeg je podignuta optužnica, jer štiteći ljude koji se bore za Republiku Srpsku, štitimo Srpsku i njene institucije – rekao je Ostojić.

Podsjećamo, Tužilaštva BiH podiglo je optužnicu protiv Dodika zbog „nepoštovanja odluka Kristijana Šmita“, dok je protiv Lukića optužnica podignuta zbog objave ukaza u Službenom glasniku Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...