Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić rekao je za ATV da je političkom Sarajevu stalo do provokacija, pa čak i vrijeđanja srpskih žrtava kroz čitav prošli vijek.

Ostojić je rekao da je provokacija najavljenog skupa u Banjaluci povodom tzv. Dana državnost BiH.

„Smatramo to provokacijama i nas živih i naše poginule braće i apelujemo na državne institucije da se ne daje dozvola ni za ono što je najavljeno u Mrkonjić Gradu ni ovo što je najavljeno u Banjaluci“, rekao je Ostojić.

On je istakao da ZAVNOBiH, koji oni tretiraju kao navodno dan BiH, apsolutno nema nikakve veze sa Dejtonskom BiH u kojoj danas živimo, niti se o ZAVNOBiH-u može pričati, a ne spomenuti AVNOJ.

„Imamo takav apsurd da država koja je nekada postojala i u kojoj smo svi živjeli, čuvana i pokušana sačuvati samo od strane Srba, a da su oni koji upravo insistiraju na obilježvanju nekih datuma koji su vezani za istoriju Drugog svjetskog rata i SFRJ da baš njima ta država nije odgovarala i da su, uz pomoć međunarodnog faktora, i ostalih okolnosti učinili sve da ta država prestane da postoji“, rekao je Ostojić.

On je istakao da je tada postojao ratni cilj da se stvori unitarna BiH.

„BiH može da opstane samo na principima izvornog Dejtona i obilježavati i proslavljati ZAVNOBiH znači samo jednu provokaciju i za Republiku Srpsku i za kompletan srpski narod“, jasan je Ostojić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име