OSTOJIĆ BO RS: Hitno imenovati resornog ministra i nastaviti pregovore

Datum:

Share post:

Savjet Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ apeluje na institucije Srpske da se što hitnije imenuje resorni ministar i kadrovski osposobi ovo ministarstvo radi nastavka pregovora i nalaženja sistemskih rješenja prema zahtjevima Skupštine BORS-a, saopštio je predsjednik ove organizacije Radan Ostojić.

Ostojić je rekao novinarima da Savjet BORS-a smatra da jednokratne novčane pomoći Vlade Republike Srpske boračkim kategorijama nisu dale očekivane rezultate u nedostatku sistemskih rješenja.

“Za jednokratne pomoći utrošeno je oko 50 miliona KM, a, sa druge strane postoji, očigledno nezadovoljstvo boračkih kategorija ovakvim načinom raspodele novca”, rekao je Ostojić nakon sjednice Savjeta BORS-a u Banjaluci.

Savjet je konstatovao, ističe Ostojić, da je neophodno pronaći jedinstveno zakonsko sistemsko rješenje za redovna mjesečna novčana primanja za sve demobilisane borce, dok je za nezaposlenu djecu poginulih boraca neophodno pronaći rješenje da im se ponudi zaposlenje i tako omogući da radom obezbijede egzistenciju.

Prema njegovim riječima, Savjet apeluje na institucije Republike Srpske da kroz rebalans budžeta obezbijede dodatni novac za boračke kategorije, jer planirana sredstva za tekuću budžetsku godinu neće biti dovoljna za adekvatno rješavanje i unapređenje njihovog materijalnog položaja.

Ostojić je podsjetio da je Savjet BORS-a 5. jula u Bijeljini u potpunosti podržao usvojene zaključke Skupštine BORS-a koji se odnose na unapređenje statusnog i materijalnog položaja boračkih kategorija, te na društvenu ulogu i položaj Boračke organizacije Republike Srpske.

On je naveo da Savjet apeluje na institucije Republike Srpske da realizacijom zaključaka Skupštine BORS-a i drugim adekvatnim mjerama unaprijede trenutni statusni i materijalni položaj boračkih kategorija.

Ostojić je dodao da Savjet apeluje na jedinstvo unutar boračke populacije kao predusulov za unapređenje njenog statusnog i materijalnog položaja, očuvanje Republike Srpske, njen prosperitet i ekonomski napredak.

Savjet BORS-a, kojeg čine ratni komandanti Vojske Republike Srpske i bivši predsjednici BORS-a, formiran je 2017. godine.

Predsjednik BORS-a Radan Ostojić organizovao je danas u Banjaluci svečani prijem za članove Savjeta BORS-a povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: insajder.in

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...