U Donjoj Trnovi danas je održana svečana proslava povodom 90. godišnjice postojanja i uspješnog rada lokalne vaspitno-obrazovne ustanove.

Ova značajna godišnjica okupila je veliki broj sadašnjih i bivših učenika, radnika škole, te brojne goste iz javnog i političkog života Opštine Ugljevik i šire zajednice, te predstavnike RiTE Ugljevik. Svečanosti su prisustvovali i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i bivši ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović.

Direktor škole, gospodin Vujo Marković je, u svom emotivnom uvodnom obraćanju, naglasio značaj ovog jubileja, te istakao uspjehe i doprinos škole lokalnoj zajednici i društvu u cjelini. Pohvalio je predanost i trud svih zaposlenih, sadašnjih i bivših radnika, koji su doprinijeli uspješnom radu ove obrazovne ustanove.

Takođe je istakao da škola danas, pored ovog jubileja, obilježava i početak radova na renoviranju četiri objekta u Donjoj Trnovi, dvije školske zgrade, fiskulturne sale i kotlovnice, te izrazio zahvalnost ministru Vlade Republike Srpske Petru Đokiću, što je svojim prisustvom uveličao ovu svečanost i čijim posredovanjem je Vlada Republike Srpske izdvojila sredstva iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku efikasnost u iznosu od 600 000 KM.

Navedena sredstva će biti iskorištena za obezbjeđivanje boljih uslova za rad učenika i radnika škole. Ministar Đokić je izrazio podršku školi i njenom radu, te je istakao njen doprinos obrazovanju mladih. U svom obraćanju izrazio je zadovoljstvo što danas prisustvuje proslavi jubileja škole koja je iznjedrila brojne uspješne pojedince, koji danas aktivno doprinose poboljšanju svoje zajednice.

Posebno je istakao važnost zadržavanja uspješnih ljudi unutar svojih zajednica i zajednički rad na unaprijeđenju kvaliteta života i produktivnosti u ovoj regiji. Takođe je istakao da je ponosan zbog neprekidnog napretka škole pod vođstvom direktora Vuje Markovića i naglasio da su preduzete brojne inicijative za stvaranje boljih uslova za rad i obrazovanje u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Na svečanosti se prisutnima obratila  bivša VD direktor škole  gospođa Dana Jeftić, koja je podijelila svoje lične uspomene i izazove koje je prošla tokom svog mandata, ali i uspomene koje su obilježile njene školske dane u ovoj školi u vrijeme kada je bila đak, a i kasnije kada je u školu došla kao pripravnik do današnjeg dana, kada su iza nje brojne generacije učenika.

Učenici su zajedno sa svojim posvećenim nastavnicima i učiteljima pripremili izuzetno raznovrstan i bogat kulturno-zabavni program, koji je uključivao inspirativne recitacije, zdravice, igrokaze, horske i folklorne izvedbe.

U okviru svečanosti prikazan je kratki dokumentarni film koji je omogućio prisutnima pogled unazad na istoriju škole, od njenih skromnih početaka do današnjeg dana, ističući ključne trenutke i osobe koje su oblikovale putovanje ove obrazovne ustanove.

Osnovna škola “Filip Višnjić” u Donjoj Trnovi je kroz svojih 90 godina postojanja imala čast i odgovornost da oblikuje brojne generacije učenika, te je ova svečanost od posebnog značaja za zajednicu, jer ističe njeno bogato naslijeđe i trajnu predanost obrazovanju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име