U okviru manifestacije „Šamačko ljeto“, na gradskom keju u Šamcu je održana tradicionalna, šesta po redu „Fišijada“ na kojoj su se okupili ljubitelji ribarske gastronomije, a ove godine zbog kiše, koja je padala skoro cijeli dan, fišijada nije bila takmičarskog karaktera, ali zato druženje nije izostalo.

Šamačka „Fišijada“, koja se organizuje šestu godinu zaredom započela je prvi put druženjem u kampovima na obali rijeke Save 2017. godine.

Direktor Centra za kulturu Milanka Blagojević rekla je da opština Šamac i Centar za kulturu i ove godine podržavaju gastro susrete na gradskom keju, fišijadu koja je uvrštena u program Šamačkog ljeta.

„Ovakvi događaji su veoma važni za našu opštinu sa aspekta turizma i promocije turističkih potencijala kao što su rijeke Bosna i Sava, a bitni su za naše građane koji se okupljaju na obalama naših rijeka i na taj način koriste potencijale koje naš grad pruža“, kaže Blagojevićeva.

Boro Bogdanović, predstavnik udruženja građana „Posavina“ iz Šamca, kaže da je u prvim godinama okupljanje ribara i ljubitelja ribljih specijaliteta dobijalo podršku prijatelja iz susjednih opština Federacije BiH i Hrvatske, ali da je to ove godine zbog nevremena izostalo.

„Imamo oko šest ekipa kampera, kiša nam ne smeta, naš cilj je da se družimo“, kaže Bogdanović.

Predstavnik Kajak kanu rafting kluba „Ušće“ Pero Đukić koji se sa svojom ekipom pridružio danas „Fišijadi“ ocijenio je da treba organizovati više manifestacija tokom ljeta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име