Organizovana 6. bijeljinska Bubijada (foto)

Datum:

Share post:

U Bijeljini se ovog vikenda održava već tradicionalna, šesta po redu, manifestacija – Bijeljinska Bubijada.

„Ove godine je manje učesnika nego obično. Zbog lošeg vremena je došao manji broj „Buba“ iz „daleka“. Ipak, tu je 40-ak vozila i lijepo nam je, družimo se. Ove godine imamo najviše učesnika iz BiH, Srbije, ali tu su i folksvageni iz Austrije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske…“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini organizator „Bubijade“ Bojan Stajić. 

Iako je zbog korone preskočena jedna „Bubijada“, ova manifestacija nije prekinuta, već je nastavila da održava tradiciju. S obzirom da se u isto vrijeme održava i „Zlatni kotlić Semberije“, jedan od takmičara je i ekipa „Bubijade“.

TESTNA REKLAMA

„Prijavili smo ekipu „Bubijada“ i svi učesnici prave kotlić, tako da će biti jako zanimljivo. Stavićemo i jednu „bubu“ na kraju da začinimo to sve“, kroz smijeh kaže Stajić.

Za Dešavanja u Bijeljini Stajić kaže da stari automobili uvijek izazivaju pažnju ljudi, s obzirom da su to rijetka vozila, zanimljivi modeli.

„Mnogi ljudi su vezani za stara vozila, naročito za folksvagene, naročito „bubu“ – neko iz familije je morao da je ima. Kada su u pitanju stara vozila, uvijek je ljubav prema njima na prvom mjestu i to neko razumije, neko ne. To je posebna ljubav – mi sjednemo u auta stara 50 do 60 godina i idemo na duga putovanja bez problema, bez kvarova. Međutim, i ako se desi neki kvar, to je nevjerovatno kako se kvar brzo riješi, jer uvijek je prisutan neko ko ima alat, razumije se… Uvijek na takva putovanja idemo u koloni po 10 do 20 vozila i to je sigurno uživanje, ali i dobro druženje“, objasnio je Stajić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Ljubiša Petrović na čelu organizovanog odlaska na proteste opozicije u Banjaluku (foto, video)

Danas je u Bijeljini organizovan odlazak na najavljene proteste opozicije u Banjaluku. Kako je rekao Gradonačelnik Bijeljine i...

SNSD BIJELJINA: Ljubiša Petrović poziva na bojkot NSRS – DA LI SI SVJESTAN ŠTA RADIŠ?

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Savezu nezavisnih socijaldemokrata je samo na tri biračka mjesta u Bijeljini upisano...

KMF Radnik Bijeljina – Plavi igraju test utakmice

Do početka Premijer futsal lige BiH je ostalo još desetak dana, pa sve ekipe testiraju svoju formu i...

NAJAVA ZA NOVI BROJ ,,SEMBERSKIH NOVINA“

U novom broju, ,,Semberskih novina'', koji je na kioscima, možete pročitati: 1. Kako je glasao narod Semberije i koji...