Opštinski odbori Sokolac i Foča istupili iz DNS-a i podržali Čubrilovića

Datum:

Share post:

Na proširenoj sjednici OO DNS-a Sokolac gdje su pored članova bili prisutni predstavnici Omladinske organizacije i Aktiva žena, jednoglasno je donijeta odluka da se podrži novoformirani nezavisni klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske na čelu sa gospodinom Nedeljkom Čubrilovićem.

 

U saopštenju OO DNS Sokolac navodi se da je donijeta i jednoglasna odluka da svi članovi opštinskog odbora, Omladinske organizacije, Aktiva žena i veći dio članstva istupi iz Demokratskog narodnog saveza.

Predsjednik dosadašnjeg opštinskog odbora DNS-a Sokolac Ljubomir Erić istakao je da su se na ovaj korak odlučili zbog nekorektnog odnosa regionalnog odbora i vrha stranke.

TESTNA REKLAMA

U narednom periodu će se pristupiti novoformiranoj političkoj opciji u kojoj će djelovati dosadašnji OO Sokolac.

Opštinski odbor DNS-a Foča istupio iz stranke i podržao Čubrilovića

Kompletan Opštinski odbor DNS-a Foča istupio je iz ove stranke i donio odluku da se priključi novoj političkoj opciji čije osnivanje je najavio Nezavisni klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske na čelu sa Nedeljkom Čubrilovićem.

Večerašnjem sastanku Opštinskog odbora u proširenom sastavu, zajedno sa predstavnicima Aktiva žena i Organizacije mladih, prisustvovalo je više od 100 dosadašnjih članova DNS-a, koji su jednoglasno podržali Nezavisni klub poslanika.

Sada već bivši predsjednik fočanskog DNS-a i Regionalnog odbora ove stranke za Hercegovinu Spomenko Stojanović, jedan od poslanika koji su formirali Nezavisni klub, istakao je da su sastanku prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Foča Zoran Elez, kao i sva četiri odbornika ove stranke u fočanskom parlamentu, koji su, takođe, istupili iz DNS-a i podržali osnivanje nove političke opcije.

Za osnivanje nove stranke u Foči je prikupljeno 200 potpisa dosadašnjih članova DNS-a.

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...

BORENOVIĆ NEŠIĆU: “Javio se i treći ljiljan“

Predsjednik PDP RS, Branislav Borenović, oglasio se na društvenoj mreži Twitter odgovarajući predsjedniku DNS, Nenadu Nešiću na prozivku...

Milion KM podsticaja za mala i srednja preduzeća

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za dodjelu oko milion KM podsticaja za...