OPŠTINA ŠAMAC: Psihološka radionica do kreativnosti kod djece

Datum:

Share post:

Udruženje građana Centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju „Djeca sunca“ je, zajedno sa psihologom iz šamačkog Doma zdravlja Sanjom Mijanić, organizovalo grupnu psiholšku radionicu s ciljem podsticanja kreativnosti kod djece – likovne i komunikacijske, pod nazivom „Izložba stripa“.

Mijanićeva je rekla da su djeca kroz strip imala priliku da promišljaju i o osjećanju likova.

„Učesnici su dobili pripremljen materijal sa dijelom započete priče o dječaku i djevojčici koji su u konfliktnoj situaciji. Djeca su imala zadatak da osmisle kako je priča počela i završetak. Priča je završena sa pozitivnim ishodom, ukazujući na značaj korištenja strategije rješavanja problema na obostrano zadovoljstvo glavnih likova“, pojasnila je Mijanićeva.

Ona je istakla da je, osim kreativnog izražavanja, ova ilustracija važna jer stavlja dijete u situaciju da produkuje riječi kako bi opisalo priču iz stripa, samim tim ga podstičući da uvrsti novu riječ u svoj riječnik.

„Kontinuiran rad na ovim grupnim radionicama dao je znatan pomak kod djece, mnogo bolje sarađuju, usvojili su veći fond riječi, poboljšali su pažnju i koncentraciju, kognitivno, socijalno i emotivno su napredniji, poštuju pravila, usvojili su higijenske navike, lakše se odvajaju od roditelja“, rekla je Mijanićeva i pozvala roditelje da dovode djecu u još većem broju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 4. oktobar

OVAN POSAO: Ako je za vas uspešan dan onaj koji počinje fizičkim aktivnosima ili poslom koji je povezan sa...

PET MAGAZIN: Genetska oboljenja ljubimica

Mace mogu da se prehlade, da ih boli stomak, zub ili da imaju neku virusnu infekciju. Ali, nije...

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...

AGRO SAVJET: Počinje sezona jabuka – Kako da ne izgube hrskavost i slatkoću

Kraj ljeta i početak jeseni znači i smjenu voća i povrća i dolazak sezone jabuka. Najbolje vreme za uživanje...