Opština Šamac raspisala je Javni poziv za banjsku rehabilitaciju za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, te demobilisane borace, za šta će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 12.000 KM.

Poziv će biti otvoren do 4. jula.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu Nataša Marinković izjavila je Srni da će na banjsku rehabilitaciju poslati 15 lica.

Od ukupnog broja, sedam je iz kategorije demobilisanih boraca od prve do sedme kategorije, po četiri su iz reda porodica poginulih i ratni vojni invalidi od prve do desete kategorije.

Ona je istakla da su ovim javnim pozivom blagu prednost dali demobilisanim borcima koji nisu obuhvaćeni javnim pozivom Ministarstva.

Marinkovićeva je pozvala sve one koji ispunjavaju uslove na osnovu Pravilnika koji je donesen prošle godine da se prijave kako bi ostvarili svoje parvo.

Ona je podsjetila da je opština Šamac prošle godine finansirala odlazak na banjsku rehabilitaciju 10 lica, a da su naknadnom odlukom načelnika poslali još tri lica.

Predsjednik šamačke Boračke organizacije Radovan Zoranović rekao je da je vrlo značajno što su u Javni poziv uključeni demobilisani borci, čime se pokazuje jedan vid poštovanja prema toj kategoriji.

Javni poziv za banjsku rehabilitaciju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida raspistuje i Ministarstvo rada i boračko-invalidstke zaštite Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име