Opština Šamac sredstvima predviđenim u budžetu finansira banjsku rehabilitaciju za 13 lica iz reda boračkih kategorija, i to za šest članova iz reda porodica poginulih boraca, četiri ratna vojna invalida i po prvi put su javnim pozivom obuhvaćena i tri demobilisana borca. Oni će na banjsku rehabilitaciju otputovati krajem mjeseca oktobra u banju Dvorovi kod Bijeljine.

Načelnik opštine Šamac, Đorđe Milićević rekao je da je Opština Šamac iz budžeta ove godine po ovom osnovu izdvojila 10.000 KM.

„Ove godine smo izdvojili po prvi puta do sada sredstva za banjsku rehabilitaciju za 13 lica iz ove tri kategorije. To će biti od sada praksa Opštine Šamac u narednom periodu“, kaže Milićević dodajući da će u Nacrtu budžeta za 2024. godinu u prvoj polovini sljedeće godine obezbijediti finansijska sredstva za odlazak na banjsko liječenje ovih kategorija.

Milićević je napomenuo da će prednost imati one porodice koje do sada nisu ostvarivale pravo na banjsku rehabilitaciju.Demobilisani borac Jovo Sekulić zahvalio se načelniku i saradnicima što su prepoznali potrebu da poslije skoro tri decenije jednom idu i demobilisani borci u banju pa bar na deset dana.

Predsjednik opštinske boračke organizacije Šamac, Radovan Zoranović kaže da su borci mnogo vremena proveli u rovovima gdje su ostavili svoje zdravlje, te iz tih razloga smatra da postoji potreba da se iz te kategorije lica upute na banjsko liječenje.

„To je jedan dio prava koji pokušavamo da uvedemo u narednom periodu kroz Odluku o izdvojenim pravima porodica poginulh boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca“, kaže Zoranović.

Podsjećamo, Opštinska odluka o proširenim pravima boračkih kategorija postoji, ali je potrebno da se ista izmijeni i na tome rade Odjeljenje za opštu upravu i opštinska boračka organizacija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име